Dolar

32,4407

Euro

34,4600

Altın

2.479,11

Bist

9.679,80

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

Bir çok öğrencinin beklediği KYK burs ve kredi başvuruları bugün başladı. Başvurular 24 Ekim'de sona erecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-16 19:17:48

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs ve kredi başvuruları bugün başladı. Öğrenciler sistem üzerinden KYK burs ve kredi başvurularını gerçekleştirebilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor. Buradan gerekli bilgileri doldurulduktan sonra başvuru gerçekleşiyor.

frt

SON GÜN 24 EKİM

KYK burs ve kredi başvuruları 16 Ekim-24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak. KYK burs ve kredi başvurusu yapacak adaylar 24 Ekim 23.59'a kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekiyor. Başvurularında güncelleme yapmak isteyen adaylar son başvuru tarihine kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

KYK KREDİSİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular kabul edilmeyip geçersiz sayılacak. Başvuruları KYK tarfından uygun görülen adaylar KYK kredisinden faydalanabilecek.

KYK BURSUNDAN KİMLER FAYDALANACAK?

KYK'nın belirttiğine göre şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak. 

ÖNCELİKLİ BELGELER VAKTİNDE TESLİM EDİLMELİ

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Haber Ara