Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

KYK burs başvuru sonuçları belli oldu mu?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) her yıl binlerce üniversite öğrencisine burs ve öğrenim kredisi vermekte. Bu yıl KYK başvuruları koronadan dolayı geç başladı. 8 Kasım’da sona eren KYK burs öğrenim kredisi başvurularında şimdi de KYK burs sonuçlarının heyecanı söz konusu. KYK burs öğrenim kredisinde bulunanlar KYK öğrenim kredisi burs sonuçlarını ne zaman öğrenecek? KYK burs başvuru sonuçları belli oldu mu?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 20:02:54

KYK burs başvuru sonuçları belli oldu mu?

KYK burs sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? Üniversite öğrencileri eğitimleri süresince yiyecek, ulaşım, kira ve eğitim gibi masrafların karşılanması için aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla KYK bursu için başvuruda bulunulmakta. Bu yıl KYK burs ve öğrenim kredisi başvurular 8 Kasım'da sona erdi. KYK bursuna başvuru yapan öğrenciler dört gözle KYK öğrenim kredisi burs sonuçlarını bekliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonrası açıklanacak.

KYK öğrenim kredisi burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvurusu yapıldıktan sonra sonuçlar resmi olmayan tarihlere göre KYK burs öğrenim kredisi başvuru sonuçları aralık ayında açıklanması bekleniyor.

KYK bursu ne kadar verilecek?

Şu an üniversite öğrencileri 550 TL, yüksek lisans öğrencileri 1100 TL ve doktora öğrencileri 1600 TL alıyor. Yine resmi olmayan tahminlerimiz sırasıyla 750 TL, 1500TL ve 2000 TL şeklindedir.

İkinci öğretimde okuyan KYY bursu alır mı?

İkinci öğretimler de KYK burs başvurusu yapabilir ve bu bursu/krediyi alabilir.

Açıköğretim veya uzaktan eğitim okuyan KYK bursu alır mı?

Açıköğretim veya uzaktan eğitim okuyan üniversite öğrenciler maalesef KYK bursu veya kredisi alamıyor.

Sigortalı olarak çalışanların bursu kesilir mi?

Çalışan öğrencinin KYK bursu kesilir mi? Çalışmak KYK bursuna engel mi? Sigortalı olsun ya da olmasın çalışan öğrencinin KYK bursu kesilmez.

Haber Ara