Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Kuzeyin 50 milyonluk projesi son aşamada

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların son aşamada olduğunu açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-04 16:10:43

Kuzeyin 50 milyonluk projesi son aşamada
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların son aşamada olduğunu açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şehrimizin altyapı geleceği için hayata geçirdiğimiz projeleri bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Sakarya'mızın farklı bölgelerinde son derece modern atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Şimdide şehrimizin kuzeyine ikinci bir atıksu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimizde son aşamaya geçtik. Gövde ve teknik binalarımız tamamlandı. Tesisimizin mekanik aksamlarının montajını yapıyoruz. Atıksu arıtma tesisimizi son teknoloji ile donatıyoruz" dedi.

Başkan Toçoğlu, "Kocaali ilçemizde de hayata geçirdiğimiz 50 milyon lira değerindeki projemizde çalışmalar sürüyor. Atıksu havuzlarımız, teknik ve idari binalar tamamlandı. Ekiplerimiz mekanik imalatlara başladı. Kimyasal ve biyolojik arıtma için gerekli donanımların montajı sürüyor. Sonrasında ise tesisimizin çevre düzenlemesini de tamamlayarak arıtma tesisimizi devreye alacağız. İnşallah projemiz tamamlandığında ilçemizin atıksularını dünya standartlarında arıtacağız. Kocaalili hemşerilerimiz atıksu konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklar" diye konuştu. Toçoğlu, "Kocaali ilçemize toplamda 100 milyon liralık altyapı yatırımı yapıyoruz. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisine entegre edeceğimiz 121 kilometrelik kanalizasyon hattı ve terfi merkezlerimiz tamamlandı. 3,5 milyon lira değerindeki 5 kilometrelik yağmursuyu hattımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin tüm noktalarına daha kaliteli içmesuyu ulaştıracak 450 kilometrelik içmesuyu hattında da önemli aşamalar kaydettik. Toplam değeri 100 milyon lirayı bulan altyapı yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Kocaalili hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar" şeklinde konuştu.

Haber Ara