Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Kuzey Suriye’de gerilim! ABD askerleri, Rus askerlerinin önünü kesti

ABD askeri devriyesi dün Suriye’nin Rojava bölgesinin en uç noktasında yer alan Tel Temir kasabası yakınlarındaki uluslararası otoyolda Rus askerlerin önünü kesti. İki taraf arasında yaşanan sözlü tartışmanın ardınan, BD Askeri Devriyesi Tel Temir'de bulunan Kasrek Askeri Üssü’ne geri döndü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-26 17:46:44

Kuzey Suriye’de gerilim! ABD askerleri, Rus askerlerinin önünü kesti

ABD askeri devriyesi dün Suriye'nin Rojava bölgesinin en uç noktasında yer alan Tel Temir kasabası yakınlarındaki uluslararası otoyolda Rus askerlerin önünü kesti.

ABD askeri devriyesi, Rus askerler ile birlikte Tel Temir kasabası yakınlarındaki M4 Uluslararası Otoyolu'nu kapatmaya çalıştı.

Olayın fotoğrafları yayınlanırken görgü tanıklarından aktarılan bilgilere göre ABD askerleri, Tel Temir'den (60 Kilometre Doğusundaki) Kamışlo'ya doğru giden Rus Askerlerin önünü kesti. İki taraf arasında sözlü tartışma yaşandı.

Ancak daha sonra gerilimin yatışmasıyla Rus Polisi Rotasını tamamlarken, ABD Askeri Devriyesi, Tel Temir'de bulunan Kasrek Askeri Üssü'ne geri döndü.  

Rus Güçleri Halep-Kamışlı Yolunun Açıldığını Duyurdu

Rus Güçleri, Fırat'ın doğusundaki Halep Ve Kamışlı arasında bulunan M4 Otoyolu'nun sivil ve ticari trafik akışına açıldığını duyurdu.

M4 Otoyolu, Kobani, Menbiç Ve El-Arima gibi şehir ve kasabalar ile Fırat Nehri'nin batısını, Cezire'nin Doğu bölgelerine bağlıyor. Bununla birlikte yol, Türkiye'nin Rojava'ya askeri harekâtından ve yedi aylık aradan sonra hizmete açıldı. 

Bir Rus askeri yetkili, dün Russia Today (Rt) Kanalına yaptığı açıklamada, M4 Uluslararası Otoyolu'nun Rusya'nın himayesinde resmi olarak açıldığını ve Rus askeri devriyelerinin yoldaki hareketliliği takip etmek için Cuma günü dışında her gün yolda devriye gezeceklerini söyledi. Yetkili, Tel Temir'deki sivil yönetim ile koordineli bir halde protestoların veya askeri provokasyonların önleneceğinin altını çizdi.

Halep'in kuzeyi ve Kamışlı şehrinin doğusuna bağlayan Uluslararası Otoyol, bir yandan Türkiye ile birlikte hareket eden direniş grupların kontrolündeki bölgeler ile bir yandan ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonun desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Kontrolündeki Bölgeler ve diğer yandan da Rusya tarafından desteklenen Suriye Ordusu arasında sınır hattına dönüştü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara