Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Kuzey Sina’da canlı bomba saldırısı engellendi, iki asker öldü

Mısır askeri sözcüsü, çatışmaların devam ettiği Kuzey Sina vilayetindeki bir güvenlik kontrol noktasına yapılan saldırı teşebüssünde iki asker ve beş silahlı eylemcinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 16:32:51

Kuzey Sina’da canlı bomba saldırısı engellendi, iki asker öldü

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mısır'ın Sina eyaletinde 4 yıldan bu yana devam eden çatışmalar sürerken, ülke önceki gün 18 polisin hayatını kaybettiği saldırıların ardından bugün yeni bir eylemle sarsıldı.

Mısır askeri sözcüsü Tamir Er-Rıfai, yaptığı açıklamada ordu birliklerinin olay yerinden kaçan militanların peşinde olduğunu söyledi. Sözcü Rıfai, “Güvenlik güçlerimizin dikkati sayesinde, güvenlik noktalarından birini havaya uçurmayı amaçlayan, üzerinde canlı bomba yeleği olan militanlardan biri öldürüldü” dedi.

IŞİD'e bağlılığını bildiren gruplara mensup silahlı eylemciler, 2013 yılının ortalarından beri devam eden saldırılarla 100 milyonu bulan Mısır nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Kıpti Hristiyanların yanı sıra asker ve polisleri hedef alıyor. Geçtiğimiz aylarda şiddeti artan çatışmalarda yüzlerce asker ve polis öldürüldü.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara