Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

Kuzey Kutbu'nda 105 bin dolarlık tatil

Kuzey Kutbu'nda gelecek yıl açılacak Igloos Hotel, konuklarına cam tavanlı suitlerden kuzey yıldızlarını izleme imkanı sağlayacak. Fakat tatil, toplam 105 bin dolarlık rekor bir fiyata mâl olacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-15 11:04:20

Kuzey Kutbu'nda 105 bin dolarlık tatil

Çin, İngiliz donanmasını uyarıyor: Tartışmalı adalara yaklaşırsanız müdahale edeceğiz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gelecek yıl başlayacak olan glamping (lüks kamp tatili) Kuzey Kutbu'na ulaşmayı sağlayacak.

Dünyanın en kuzeydeki oteli olacak olan kamp, cam tavanlı lüks suitlerde kalacak ve kuzey yıldızlarını izleyebilecek.

IGLOLARA BENZEYEN SUİTLER

Kuzey Kutbu Igloos Hotel, Iglolara benzeyen lüks suiatlerden oluşacak. Söz konusu suitler aşırı kutup havası koşullarında test edildi ve ısıtıldı. İçlerine tuvalet, cam tavan ve duvarlar yerleştirildi.

Iglo: Eskimoları bir kısmının sürekli olarak ya da av sezonlarında geçici olarak yaşadığı sıkıştırılmış kardan ev. Kelime, İnuit dilinde "ev" anlamına gelen "Iglu"dan türetildi.

TAŞINABİLİR SUİTLER

North Pole Igloos Hotel'i oluşturan suitler, hava koşulları tehlikeli hale gelirse daha güvenli bir alana taşınabilecekler.

11_24

Gelecek yıl açılacak olan Kuzey Kutbu Igloos Hotel'in (North Pole Igloos Hotel) planlanan hali

105 BİN DOLAR

Yemekler, vahşi yaşma rehberi ve güvenlik eşliğinde geçirilecek tatilin fiyatı ise oldukça pahalı. Daily Mail'in haberine göre bu lüks tatil toplam 85 bin Euro'ya yani 105 bin dolara tekabül ediyor.

12_14
Otel, dünyanın en kuzeyinde yer alacak

TATİL NORVE'TE BAŞLAYACAK

Luxury Action organizasyonu tarafından kurulan deneyim, Norveç Svalbard takımadalarında başlayacak. suitleirn bulunduğu noktaya iki saatlik bir uçuş ile ulaşımdan önce iki gece Svalbard takımadalarında geçirilecek.

Daha sonra dünyanın tepesinde bir gece geçirmek için buzulun karşısındaki North Pole Igloos Hotel'e geçecekler. Otelde ilk etapta 10 tane suit olacak. Bu suitler ısıtmalı kubbeden oluşacak.

Fiyatlara Svalbard takımadalarında konaklama, Kuzey Kutbu'na çift yönlü uçuşlar, lojistik, Kuzey Kutbu'nda bir gece, tüm yemekler, güvenlik ve rehberlik dahil.

ÇEVRE DOSTU KUTUB TATİLİ

Luxury Action organizasyonu, tüm tatilin çevre dostu olduğunu, Kuzey Kutup bölgesi için tehdit teşkil etmediğini belirtiyor.

13_8

Bölgeye helikopterle ulaşılabilir olduğundan otel, nisan ayında açılacak.

18442832-7460865-image-a-36_1568385656389
Konukları otele ulaştıracak helikopter

Haber Ara