Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Kuzey Kore: Nükleer bilimsel bilgimizi koruyacağız

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri, 'Amerika'ya verilen nükleersizleşme kararına rağmen Kuzey Kore nükleer bilgisini koruyacak' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 12:30:01

Kuzey Kore: Nükleer bilimsel bilgimizi koruyacağız

Tahran'ı ziyareti sırasında konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Amerika'ya verilen nükleersizleşme sözüne rağmen, nükleerleşme ile ilgili yapım bilgisini koruyacaklarını belirtti.

Mehr Haber Ajansı tarafından Ri'nin, "Amerikalıların bize karşı düşmanlıklarını terk etmeyeceğini bildiğimizden biz nükleer bilimsel bilgimizi koruyacağız” ifadelerine yer verdi.

Ri'nin aynı zamanda, "Amerikalılarla anlaşmaya varmak zor ve başlıca hedefimiz bütün Kore Yarımadası'nı silahsızlandırmak olduğundan, Amerikalıların da taahhütlerini yerine getirmeleri gerekmekte, ancak onlar bunu yapmayı reddediyorlar” dediği aktarıldı.

LARİJANİ AMERİKA'YA ÇATTI

Haziran ayında Trump ile yapılan tarihi zirevede Kim nükleersizleşme ilgili belirsiz bir açıklamada bulunmuştu.

Ri resmi ziyaretinin üçüşncü gününde İran'ın Parlamento Szöcüsü Ali Larijani ile bir araya geldi. Larijani ise “Amerikalılar müzakerelerde çok güzel sözler söylerler ve parlak bir gelecek sözü verirler ancak eyleme gelince sözlerinin hiçbirini yerine getirmezler” ifadelerini kullandı.

Haber Ara