Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, kardeşi öldürüldükten sonra ilk görüntüsü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ilginç ayrıntılar öne sürülüyor. Malezya polisi olayın 'yabancı istihbarat ajanları' tarafından planlandığına inanıyor ve en az 4 erkek şüpheliyi daha arıyor. Öte yandan Kim Jong-nam'ın son sözleri de ortaya açıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 14:08:58

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, kardeşi öldürüldükten sonra ilk görüntüsü

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da havalimanında beklerken 2 kadın tarafından zehirlenerek öldürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 45 yaşındaki üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın son sözleri ortaya çıktı.

Malezya'da Çince yayınlanan China Press gazetesinin aktardığına göre Kim Jong-nam saldırıdan sonra 15 metre yürüyerek havalimanındaki 4. katta bulanan danışma noktasına giderek yardım istedi.

Yüzünde bir acı ifadesiyle İngilizce olarak " Çok acı verici, bir sıvı püskürttüler" dedi. Bu onun son sözleri oldu.

Görevliler konuşamayan ve acıdan inleyen Kim Jong-nam'ı 3. katta bulunan havalimanı kliniğine götürdü ancak buradaki doktor bilincini kaybeden Kim'in hastaneye sevkini istedi.

Kim Jong-nam ambulansta iken hayatını kaybetmişti.

''6 ŞÜPHELİ BİRBİRİNİ TANIMIYOR''

Saldırının ardından havalimanındaki kapalı devre kamera kayıtlarını inceleyen polis saldırının 2 kadın tarafından yapıldığını açıklamıştı.

Kamera kayıtlarında Kim Jong-nam'ın yüzüne zehirli madde püskürttüğü görülen 28 yaşındaki Vietnamlı Doan Thi Huong ve 25 yaşındaki Endonezya vatandaşı  Siti Aisyah gözaltına alındı.

Yetkililer ayrıca dün Aisyah'ın 26 yaşındaki Malezyalı erkek arkadaşı Muhammad Farid Bin Jalaluddin'i de gözaltına almıştı.

Ancak polis kadınların yalnız olmadığını  ve iki kadının dışında 4 erkek şüpheli daha olduğunu belirtiyor.

''2 KADIN ŞÜPHELİ SALDIRIYI 'ŞAKA' ZANNETTİKLERİNİ SÖYLEDİ''

Olayla ilgili bir diğer çarpıcı iddia gözaltındaki 2 kadının da polise saldırıyı 'şaka' zannettiklerini söylemesi oldu.

Kumpuran adlı Endonezya merkezli haber sitesinin iddiasına göre, gözaltına alınan 2. şüpheli Aisyah, Kuala Lumpur'daki bir gece kulübünde hostes olarak çalışırken bir adamın yanına gelerek 100 dolar karşılığında ekibe katılmasını istediğini söyledi.

Buna göre, Kim Jong-nam'ı daha önce tanımadığını iddia eden Aisyah paraya çok ihtiyacı olduğu için 'işi' kabul ettiğini belirtti.

KİM JONG-UN'UN SUİKASTİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜSÜ 

Öte yandan saldırının arkasında olduğu öne sürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un olaydan sonra ilk kez görüntülendi.

Başkent Pyongyang'da ülkenin eski lideri olan babası Kim Jong-il'in doğum günü nedeniyle yapılan törende görüntülenen Kim'in suratının asık olması dikkat çekti.

Kuzey Kore, Kim Jong-nam'ın naaşının otopsi öncesi kendilerine gönderilmesini istemişti. 

Otopsiyi tamamlayan ancak sonuçlarını henüz kamuoyu ile paylaşmayan  Malezyalı yetkililer Kim Jong-nam'ın ailesinden birinin DNA'sının kendilerine gönderilmeden naaşın teslim edilmeyeceğini duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kardeşinin ölümünden sonraki ilk görüntüsü:

 
 

Haber Ara