Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Kuzey Kore’den, Kim’e doğum günü tebriği gönderen Trump’a gönderme!

Kim Jong Un'un, ABD Başkanı Trump’tan doğum günü tebriği aldığını açıklayan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Kye-gwan, 'Kim Jong Un, kişisel düzeyde Trump'a hayran olabilir, ancak ülkeyi kişisel duygular temelinde yönetmeyecek' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 12:33:07

Kuzey Kore’den, Kim’e doğum günü tebriği gönderen Trump’a gönderme!

9328541a-8c72-11e9-b2aa-5ba392ab87ab_image_hires_052655

Kore Merkez Haber Ajansı bugün yaptığı açıklamada, Kim Jong Un'un, ABD Başkanı Donald Trump'tan doğum günü tebriği aldığını belirtti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Kim Kye-gwan yaptığı açıklamada, "Kim Jong Un, kişisel düzeyde Trump'a hayran olabilir, ancak ülkeyi kişisel duygular temelinde yönetmeyecek" dedi.

Danışmanı Kim Kye-gwan, "İki lider arasındaki iyi ilişkilere rağmen, ABD'nin müzakerelere geri dönmesini beklemesi yanlış" dedi.

Kuzey Kore ile ABD arasında, şubat ayından bu yana aksayarak da olsa devam eden nükleer silahsızlanmaya yönelik müzakereler, İsveç'te 5 Ekim'de yapılan çalışma düzeyindeki toplantılarda kesilmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, müzakereleri yeniden başlatmak üzere ABD yönetimine somut öneriler sunması için yıl sonuna kadar süre tanımış, aksi halde nükleer denemeleri ve kıtalar arası güdümlü füze denemelerini sürdürecekleri uyarısında bulunmuştu.

Kim, yıl başında yaptığı açıklamada ise ABD'yi kendilerini oyalamakla suçlamış ve dünyanın yakın gelecekte ülkesinin geliştirdiği yeni stratejik silahlara şahitlik edeceğini belirtmişti.

Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore liderinin açıklamalarının ardından gazetecilere verdiği demeçte, Kim ile çok iyi ilişkileri olduğunu söylemiş ve "Bir anlaşma imzaladı. Nükleer silahların yok edilmesini müzakere edeceğine dair bir anlaşma imzaladı. Singapur'da imzalandı bu anlaşma. Ben onun sözünün eri olduğunu düşünüyorum. Bakalım göreceğiz." diye konuşmuştu.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Chung Eui-yong, üç günlük ABD ziyareti dönüşünde havaalanında basına yaptığı açıklamada,  ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 Ocak olduğu bilinen doğum günü dolayısıyla Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a tebrik mesajı gönderdiğini ifade etmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara