Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

Kuzey Kore’den 'bomba' açıklaması

Hidrojen bombası denemesinde bulunarak dünyaya bir anda korku salan Kuzey Kore olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 19:04:55

Kuzey Kore’den 'bomba' açıklaması

New York Times gazetesinde yer alan bilgiye göre; Kuzey Kore yönetimi, hidrojen bombası testinin tam başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti ve ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bu son zaferinin halk tarafından sevinçle kutlandığını açıkladı.

'DÜNYAYI SARSAN BİR ZAFERDİ'

Devlet televizyondan okunan açıklamada, bu testin tamamen yerli bilgi, güç ve teknoloji ile başarıldığı vurgulandı. Bombanın ekolojik çevreye ise hiçbir zarar vermediği savunuldu. En güçlü caydırıcı etkiye sahip olan bu testin, ABD önderliğindeki nükleer tehditlere karşı meşru müdafaa ve Kore yarımadası ile bölgenin istikrarı için gerçekleştirildiği vurgulandı.  "Ülkenin 5 bin yıllık tarihinde dünyayı sarsan bir zaferdi" ifadesi kullanıldı.

PUTİN'DEN KUZEY KORE TALİMATI 

Dünyanın gündemine oturan Kuzey Kore'nin hidrojen bomba denemesiyle ilgili Rusya'dan bir açıklama geldi. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in uzmanlara konuyu araştırmaları için talimat verdiğini açıkladı. Aynı zamanda Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesine yönelik haberlerin doğrulanması, Pyongyang'ın nükleer silahlanmayı artırma yolunda attığı yeni bir adım anlamına gelir. Bu da uluslararası hukuk ve BMGK kararının alenen ihlal edilmesi demektir” ifadelerini kullandı.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ve Nükleer  Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO), hidrojen bombası  denemesi yaptığı ileri sürülen Kuzey Kore'ye denemeleri durdurmasını istedi.

UAEA Başkanı Yukiya Amano, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin hidrojen  bombası denemesinin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının açık  ihlali ve son derece üzücü olduğunu bildirdi.

Haber Ara