Dolar

32,5981

Euro

34,8721

Altın

2.494,36

Bist

9.593,89

Kuzey Kore bir Amerika vatandaşını serbest bıraktı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Kuzey Kore'de 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılan Warmbier'in serbest bırakıldığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 18:16:58

Kuzey Kore bir Amerika vatandaşını serbest bıraktı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 2016'da Kuzey Kore'de 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılan Otto Warmbier (21) adlı Amerikan vatandaşının serbest bırakıldığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson adına bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Warmbier'in serbest kaldığı ve ABD'ye dönüş yolunda olduğu aktarıldı.

Warmbier'in ve ailesinin mahremiyeti göz önünde bulundurularak daha fazla detaya girilmeyeceği vurgulanan açıklamada, Kuzey Kore'de tutuklu bulunan diğer 3 ABD vatandaşının da serbest bırakılması için temasların sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Amerikan medyasına konuşan Warmbier'in ailesi, çocuklarının koma halinde olduğunu iddia etti ancak bu açıklama ABD'li yetkililer tarafından teyit edilmedi.

Warmbier, geçen yıl turist olarak gittiği Kuzey Kore'de kaldığı otelde bir "propaganda tabelası" çaldığını kabul etmiş, mart ayında görülen duruşmasında "devlete karşı suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılmıştı.

Virginia Üniversitesi öğrencisi olan Warmbier'in duruşması 1 saat sürmüş, ABD Dışişleri Bakanlığı ise Warmbier'in ceza almasını şiddetle kınamıştı.

Haber Ara