Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Kuzey Irak'taki 'başkanlık krizi'

Kuzey Irak'taki 'başkanlık krizi'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 21:14:57

Kuzey Irak'taki 'başkanlık krizi'
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) 5 büyük siyasi parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran (Değişim) Hareketi, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslam Toplum Partisi'nin (Komela) bölgedeki "başkanlık krizini" çözmek için prensipte anlaştıkları bildirildi.

Erbil'de yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, tarafların başkanlık yetkileri konusunda 13 maddede prensipte anlaşmaya vardıklarını belirterek, pazar günü toplantılara devam edileceğini ifade etti.

Hüseyin, görüşmenin olumlu geçtiğini vurgulayarak, tarafların bir sonraki toplantıya Türkmen, Hristiyan ve parlamentodaki diğer parti temsilcilerinin de katılmasına karar verdiğini bildirdi.

Toplantıdan nihai bir kararın çıkmasının beklendiğine ancak bunun gerçekleşmediğine dikkati çeken Hüseyin, "Maalesef taraflar nihai bir anlaşmaya varamadı. Ancak prensipte anlaşmaya varılan 13 maddenin yanı sıra tartışmalı konuların da pazar günkü toplantıda nihai bir karara bağlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Hüseyin, görüşmeye katılan parti temsilcilerinin yetkili organlarıyla değerlendirme yapmasından sonra başkanlığın yetkileri, başkanlık seçimlerinin nasıl yapılacağı ve buna ilişkin konuların tekrar ele alınacağını dile getirdi.

Haber Ara