Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Kuyucak'ta mahalle sakinleri kazaların yaşandığı yolda önlem istiyor

Kuyucak-Karacasu karayolundan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Karapınar Mahallesine giden yolun Çamdibi yol ayrımında sık sık kazaların yaşandığını iddia eden vatandaşlar önlem alınmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 09:51:06

Kuyucak'ta mahalle sakinleri kazaların yaşandığı yolda önlem istiyor
Kuyucak-Karacasu karayolundan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Karapınar Mahallesine giden yolun Çamdibi yol ayrımında sık sık kazaların yaşandığını iddia eden vatandaşlar önlem alınmasını istedi.

Daha önce de birçok kazanın yaşandığı Karapınar-Çamdibi yol ayrımı son olarak 2 Aralık gecesi yaşanan ve bir ailenin facianın eşiğinden döndüğü kaza ile gündeme gelmişti. Kazada kamyonun çarptığı otomobilde bulunan aynı aileden 4 kişi yaralanmış, anne Ayşe Kızkapan ise 11 gün boyunca yoğun bakımda tutulmuştu. O günden bu yana da defalarca kaza riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden vatandaşlar artık bir çözüm bulunmasını istediler.

Çamdibi yönünden Bozdoğan'a da bağlanan yol aynı zamanda Karacasu yönüne gidenlerin de kullandığı son derece işlek bir güzergah olsa da yol iki aracın yan yana gelemeyeceği kadar dar. Asıl tehlikenin ise dört yol ağzında yaşandığı aktarılıyor. Vatandaşların ifadelerine göre yolun etrafındaki ağaçlar, yol kenarındaki duvar, su deposu ve kanalları sebebiyle yolu ilk kez kullananlar yolun dört yol olduğunu fark edemiyor. Yolu bilenler de sağdan ve soldan araç gelip gelmediğini yolu ortalamadan göremiyorlar. Her iki durum da faciaların yaşanmasına ortam hazırlıyor.

Karapınarlı ve Başaran'da oto elektrikçilik yapan Fatih Ateş, "Çamdibi tarafından gelen araç, dört yol ağzına geldiğinde burnunu yola çıkarmak zorunda, aksi halde yolu göremiyor. Kafa kafaya çarpışmalar çok oluyor" dedi.

Yaşanan kazada ağır yaralanan, 11 gün yoğun bakımda tutulan Ayşe Kızkapan'ın(33) ağabeyi Serkan Gorga da yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini söyledi. Bugün kendi başlarına gelen kazanın yarın bir başkasının başına gelebileceğini kaydeden Gorga, "Bu yol 40 yıldır böyle. Sorun yolun dar olması. Dört yol ağzına gelindiğinde hiçbir araç sağ ve solda yol olduğunu da bilmiyor. Birbirlerini de görmüyor. Hiçbir uyarı tabelası yok. Dur tabelası tek bir yerde var o da gözükmüyor. Bu yolun genişlemesi ve ışıklandırma olması şart. Yetkililer artık bunu duysun. İlla can mı yansın burada. 33 yaşındaki kardeşim 11 günden bu yana yoğun bakımda yatıyor. Yazık günah. İki tane çocuğu var" diyerek düşüncelerini aktardı.

Karapınarlı vatandaş Mehmet Uysal ise çözümün basit olduğunu ifade ederken "İlla bu yolda devlet büyükleri mi kaza yapmalı" diye sordu. Uysal, "Çoğu navigasyonda yol düz devam ediyor diye gösteriyor. Bu nedenle pek çok kimse düz geçiyor. Buradan giden aracın yolu ortalamadan sağdan ve soldan gelen aracı görme şansı yok. Bu da kazaya davetiye demek. Tutanaklara geçen onlarca ama geçmeyen yüzlerce kaza olmuştur burada" şeklinde konuştu.

Haber Ara