Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Kuveytli baba 26 yıl sonra oğluna kavuştu

Kuveytli baba 26 yıl sonra oğluna kavuştu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 12:30:14

Kuveytli baba 26 yıl sonra oğluna kavuştu
Kuveyt'te yaşayan Bender el-Matiri, uzun uğraşlar sonucu Irak'ın ülkesini işgal ettiği 1990 yılında kaybolan oğlu Mahir'e 26 yıl sonra kavuştu.

Daha bir yaşındayken Iraklı annesi tarafından 1990'da Basra'ya götürülen oğluna kavuşmak için gösterdiği çabaları AA muhabirine anlatan Matiri, "1990'da Iraklı eşimden ayrıldığımda oğlum Mahir bir yaşındaydı. Aynı yıl Irak Kuveyt'i işgal etti ve savaş çıktı. Eski eşim Mahir'i yanına alarak memleketi Basra'ya gitti ve böylece aramızdaki iletişim kesilmiş oldu." dedi.

Kuveyt'in işgalden kurtulmasından hemen sonra oğlu Mahir'i, Kuveyt Kızılayının kayıplar listesine kayıt ettirdiğini söyleyen Matiri, daha sonra kendi imkanlarıyla bir çok kez Irak'ın Basra kentine gittiğini ve orada eski eşi ile oğlunun izini bulmaya çalıştığını ancak bir netice alamadığını belirtti.

Yaklaşık iki yıl önce kendisine, oğlu Mahir'in Basra'daki dayılarının yanında yaşadığı ve Kuveyt'e babasının yanına gitmek istediğine dair bir telefon geldiğini aktaran Matiri, "Minik bir bebek iken gözümün önünden kaybolan oğluma kavuşma umuduyla yaşadım. Mahir'in dayılarından birinin yardımıyla bana haber verildi. Bunun üzerine yardımlarını istediğim Kuveyt Kızılayı ve Kuveyt'in Bağdat Büyükelçiliğinin çabaları sonucu iki gün önce oğlum Mahir'e kavuşma hasretim sona erdi. Çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Haber Ara