Dolar

32,5836

Euro

34,7981

Altın

2.412,64

Bist

9.645,02

Kuveyt sahillerinde dev çevrecilik örneği !

Doğanın temiz ve yaşanılır kalması amacıyla uluslararası arena Dünya Temizlik Günü’nü yeşil bir hareket olarak kabul etti. Kuveyt bu yıl 19 Eylül Cumartesi günü, çevre sahillerini temizlemek ve örnek teşkil etmek için toplu temizlik kampanyası başlattı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 23:30:14

Kuveyt sahillerinde dev çevrecilik örneği !

Dünya Temizlik Günü münasebetiyle sahilleri temizlemeye gelen doğaseverler ver çevrecilerin sayısı 5000 kişinin katıldığı dev bir kampanyaya dönüştü.

Çin'in Xinhua haber kaynağına göre, Jahra Valiliği renkli görüntülere sahne olan Kuveyt, Dünya Temizlik Günü münasebetiyle ilk temizlik kampanyasını başlattı.
Kar amacı gütmeyen Alnowair Platformu Başkanı Ali Al-Sabah, çevresel konumu ile Kuveyt'in, uluslararası ilişkileri güçlendireceğine vurgu yaptı.

Temizlik kampanyasına çok sayıda üst düzey çalışan ve kurum katıldı. Kuwait National Petroleum Company'de mühendis olan Sajjad Dhanse, Kuveyt'in desteklediği sosyal aktivitelere sıkça katıldığını ifade etti.

Dhanse, ‘Ülke sakinlerinin birbirlerine yardım ettiğini ve çevreyi temizlemek için öne çıktığını görmekten mutlu oluyorsunuz.' açıklamasında bulundu.
Ermenistan Kuveyt Büyükelçisi Sarmen Baghdasaryan'da sahil temizliğine katılan yabancı çevrecilerden biri olarak kampanyaya destek verdi.

Büyükelçi Sarmen Baghdasaryan Xinhua'ya verdiği demeçte,‘Bu girişim için en önemlisi Kuveyt'i temizlemek olan birçok hedef var, aynı zamanda en önemli şey insan ve doğa arasındaki bağı yeniden kurmaktır' dedi.

 

 

Haber Ara