Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Kutsal emanetlerimiz

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-02 15:21:58

Kutsal emanetlerimiz

Bu kirlenmiş gezegende ancak bir çocuğun bakışlarında bulursunuz masumiyetin gerçek izlerini.

O bakışlar ki, sevgi, şefkat, güven ve himayeye muhtaçtır.

Yeryüzü bunca kötülüğe rağmen o masumiyetin varlığından ayaktadır belki de.

Nitekim, savunmasız minicik yüreklerine dokunduğunuz her yavru, sizin de yüreğinizdeki” insanı” hatırlatmaz mı?

Bir yürek şayet o masumiyete bakarak yumuşamaz ve sızlamaz ise başka neye ihtiyaç duyabilir.

Yeryüzünde yaşanan her savaş, işgal, afet, kavga, kargaşa boynunu büker o masumların. Büyüklerin dinmek bilmeyen ihtirası yuvasız, annesiz, babasız bırakır o masum bakışları çoğu kez .

Evsizliğin anne-babasızlığın gözlerine yerleşen endişesi zamanla geçse de, hüznü ömür boyu sürer gider.

Ki, yüreklerine hüzün saldığımız her masum yavru insanlığımızdan kaybımızın kaydını sicilimize işleyecektir.

Ve evet başını okşamadığımız, yetim bıraktığımız her bir masum, büyük mahkemede alnımıza kara çalacaktır.

“Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa elini dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır”* diye müjdeliyor.

Masum yavruların ve savunmasız kadınların üzerinden sürdürülen bu kirli ihtiras savaşları insan kutsiyetini ortadan kaldırırken aynı zamanda sonsuz âleme açılacak kapıları da belirleyecektir kuşkusuz.

Bu gün yeryüzünde insan eliyle yapılış tahribatlardan geriye resmi kayıtlara göre tam 200 milyon gayri resmi kayıtlara göre ise 400 milyon masum yavrunun yuvasız ve anne-babasız kaldığını düşündüğümüzde rahatımızın kaçması lazım gelir.

Genellikle coğrafyalarımızda bulunan bu boynu bükük yavrular yetimliğin acısına maruz kalmak dışında birde organ mafyaları, fuhuş mafyası ve misyonerlerin iştahını kabartan hedefler olmak gibi bir tehlike ile de karşı karşıyadırlar.

He ne sebeple olursa olsun yetim kalmış yavrularımıza elimi uzatmaz isek şayet bu masumları tüm bu örgütlerin kucağına terk etmiş oluruz.

Kaldı ki Allah Resulü (s.a.v)kendi yetimliliği üzerinden bütün yetimler bir kutsiyet atfetmiş olmakla esasında onları ümmete emanet etmiştir.

“Kim kendi yetimini ve bir başkasının yetimini himaye ederse benimle cennete bu kadar yakın olacaktır”** derken bitiştirdiği iki parmağı buna ne somut örnektir.

Hayatında yetime yer açmayan, kalbinde yetime merhamet duyguları yeşertmez ise bir insan “ümmet” oymaklığını sorgulamalıdır kanaatimce.

Ümmetin yavruları insanlığın geleceğidir ve geleceğin inşasında söz sahibi olacak tek bir yavrumuzun bile en az kendi çocuklarımız kadar ihmal edilmemesi gereğine dikkat çekmek isterim.

Giderek sünnetulahtan uzaklaştığımız seküler dünyanın çarkına ayak uydurup tam anlamıyla bir tüketim toplumu haline geldiğimiz günümüzde,her ay maişetimizden bir miktar “yetim hakkı” olarak ayıramıyor isek vay bize!

Keza, Asr-ı Saadeti birbirimize vaz ederken yaşamlarımızda pratik edemiyor olmak, israf ve gösterişten kurtulamıyor olmak, sürekli almak ve tüketmek odaklı yaşam sürmekle doğrudan ilintilidir.

“Hayır, hayır yetime ikram etmiyorsunuz”*** diye bizleri uyarıyor, Cenabı Hak

Gerekirse bir eksik giymek, bir eksik yemek,bir eksik gezmek ve fakat bir yavrunun geleceğini inşa etmek insanlığın geleceğine katkı sağlamaktır. En önemlisi ise her bir kutsal emanete (yetime) yaklaşmak, Cennete yakınlaşmaktır.

Başta İHH Olmak üzere pek çok kuruluşumuz coğrafyalarımızdaki kutsal emanetlerimize sahip çıkmak için kampanyalar başlatmış ve çalışmalar yapmaktadırlar.

Sadece İHH bünyesinde sponsorlukla himaye edilen kutsal emanet sayısı 56 ülkede 136 bölgede, ülkemizde ise 74 ilde 12 bin olmak üzere toplamda 85 bin yetimdir.

Ayrıca her hangi bir yakını bulunmayan emanetlerimiz için, çeşitli bölgede 30'u aşkın yetimhane inşa edilmiştir. İçerisinde her türlü kompleksin bulunduğu bu yetimhanelerde yavrularımız eğitim alarak, sevgiyle kuşatılarak geleceğe hazırlanmaktadırlar.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Milli eğitim Bakanlığının da katkıları ile “her sınıfın bir yetim kardeşi var” sloganı ile çocuklarımıza paylaşmayı öğretmek ve yetimliliğin gerçeğini tüm insanlığa duyurmak için kampanyalar yapılmaktadır.

“Her sınıfın bir yetim kardeşi var” kampanyasında ise 8600 okuldan 23.890 yetim kardeş edinilmiştir.

Coğrafyalarımın ne yazık ki, kan gölüne dönmesi ile her geçene gün sayıları artan yetimlerimize, kutsal emanetlerimize sahip çıkmak bizim için rahmet ve kurtuluştur.

Mart ayını “yetimlerle dayanışma” etkinliklerin ayıran ve lakin senenin her gün ve saatini yetimlerin himayesi için çabaya dönüştüren İHH yetim birimine ve kıymetli başkanı Murat Yılmaz kardeşimize minnetlerimizi iletmek isterim doğrusu.

Ayda sadece 100 lira ile bizimle yetimler arasında köprü kuran, kutsal emanetlere dokunmakla bizi anlamlı kılan her kesin ecri yüksek olsun.

Artık bize düşen kolları sıvamak ve kutsal emanetlerimize sahip çıkmaktır

Unutmayalım ki biz emanetlerimizin elini tutmaz isek “adları yetim” kalacak.

Ve evet,

Yetim gülerse dünya gülecek!..

*Tirmizi

**Müslim

***Fecr Suresi 17

Haber Ara