Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Kurutmalık domateslerle dev Elazığ haritası üzerine ay yıldız figürü yaptılar

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-04 14:46:03

Kurutmalık domateslerle dev Elazığ haritası üzerine ay yıldız figürü yaptılar
Elazığ'da mevsimlik kadın işçiler, kesip kurutmaya bıraktıkları domateslerden yaptıkları dev Elazığ haritası üzerine ay yıldız figürü oluşturdu.

Kentten yurt dışına ihraç edilen kurutmalık domatese dikkate çekmek amacıyla Beşik köyünde gerçekleştirilen Tarla Günü etkinliğinde kurutulmuş domateslerden Elazığ haritası üzerine yapılan ay yıldız figürü ilgi gördü.

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'ın tarım ve hayvancılık üretimi ile hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirtti.

Kentin kayısı başta olmak üzere üzüm, badem, kiraz, çilek gibi ürünlerin yanı sıra sebze ve meyve üretimi ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Karahan, son yıllarda kurutmalık domates üretiminde artış olduğunu anlattı.

Kurutmalık domates üretimine dikkati çekmek için düzenledikleri etkinlik kapsamında kadın işçilerin büyük bir emekle hasat edip kurutmaya bıraktıkları domateslerden dev Elazığ haritası üzerine ay yıldız figürü yaptıklarını aktaran Karahan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2-3 yıldır tarım ve orman teşkilatımızın öncülüğünde Bakanlığımızın, Valiliğimizin ve diğer kurumların desteğiyle ilimizden dünyanın birçok ülkesine gönderilen kurutmalık domatesin üretimi hız kesmeden devam ediyor. Bizler de müdürlük olarak bu üretimin daha da artırılması ve özellikle işleme, paketleme ve albenisi yüksek olan ambalajlar içerisinde pazara sunulması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu noktada hem Bakanlığımıza hem de Erzurum Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi'ne bununla ilgili projelerimizi sunduk ve bunun takipçisi olacağız."

- "Ürünlerimizi kurutup ihracatını yapacağız"

Beşik köyünde kurutulmuş domates üretimi yapan üretici Üzeyir Yıldız da kentin toprak yapısı, iklimi ve güneşlenme süresi ile kurutmalık domates üretimi açısından uygun bir ekolojiye sahip olduğunu bildirdi.

Yıldız, "Son üç yıldır kurutmalık domates üretimi yapıyorum. Hasat dönemindeyiz. Hasadın ardından ürünlerimizi kurutup ihracatını yapacağız." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara