Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Kuruluş Osman yeni sezonda dev kadrosu ile gündemden düşmeyecek!

Atv’nin sevilen tarihi dizisi Kuruluş Osman’a dev transfer! Kuruluş Osman yeni sezon bölümü ne zaman başlıyor? Kuruluş Osman dizisinin konusu nedir? Burak Özçivit - Osman Bey kimdir? Mehmet Bozdağ kimdir? Kuruluş Osman’ın sezon finalinde neler oldu? Kuruluş Osman dizisine 2. sezonda hangi oyuncular katılacak? Cüneyt Arkın kimdir? Kuruluş Osman Ak Sakallılar lideri kimdir? Kuruluş Osman dizisine kimler veda etti? Sofia karakterine hayat veren Alma Terzic kimdir? Kuruluş Osman reyting sıralamasında kaçıncı sırada yer aldı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 18:46:53

Kuruluş Osman yeni sezonda dev kadrosu ile gündemden düşmeyecek!

KURULUŞ OSMAN YENİ SEZON BÖLÜMÜ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20 Kasım 2019 tarihinde yayına giren 27. bölümü ile 24 Haziran Çarşamba günü seyircilere sezon finali yapan Kuruluş Osman dizisi yeni yayın döneminde 120 dakikalık gösterim süresi ile sezona başlıyor?
ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman yeni sezonunda 7 Ekim tarihinde saat 20.00'de Çarşamba akşamı kaldığı yerden devam ediyor.
Yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın kaleme aldığı Kuruluş Osman dizisi seyirciler tarafından 2. sezonunda merakla bekleniyor.
Kurgusunun Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarından esinlenerek anlatıldığı yapımda aksiyon, dram, kahramanlık ve aşk öğeleri sıkça karşımıza çıkıyor. Dizide emeği geçen Atilla Engin,Aslı Zeynep, Peker Bozdağ, Ozan Bodur gibi isimler senaryoda emeği geçen diğer isimler olarak karşımıza çıkıyor.

KURULUŞ OSMAN DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?
Başrollerini Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, İsmail Hakkı Ürün gibi isimlerin paylaştığı dizinin karakterleri seyirci tarafından ilgiyle karşılanıyor.
Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu Osman Bey'i canlandıran Burak Özçivit dönemin siyasi olaylarını ve savaşlarını konu edinen bir zamandan seyirciye sesleniyor.
Osman Bey'in ağabeyi Ertuğrul Gazi'nin en büyük oğlu Gündüz Bey'i Emre Basalak oynarken, Şeyh Edebali'nin kızını canlandıran Rabia Bala Hatun karakterine Özge Törer can veriyor. Osman Bey'in en büyük destekçisi olan Bamsı Beyrek karakterini Nurettin Sönmez canlandırıyor.

WhatsApp Image 2020-10-06 at 17.17.08

BURAK ÖZÇİVİT - OSMAN BEY KİMDİR?
Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni bir serisi kabul edilen Kuruluş Osman Bey dizisinde Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu Osman Bey'i Burak Özçivit canlandırıyor.
24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Burak Özçivit aslen Gaziantep'lidir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü'nden mezun olan Özçivit, katıldığı seçmelerde gelecek vadeden olarak seçildi. İlk çıkışını Zoraki Koca dizisi ile yapan Burak Özçivit 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına katılarak birinci seçilmiştir. Daha sonra Best Model of The World'e katılan sanatçı dünyanın en iyi ikinci mankeni seçildi. Yurtdışında yapılan birçok fuar ve moda haftasının aranan mankeni oldu. Bir dönem Uğurkan Erez ile çalışan Özçivit, mankenliği bıraktı. Döneminin ilk korku filmi serilerinden sayılan 2007 yılında çekilen Musallat filminde başrolünü oynadı. Küçük Sırlar dizisinde Çetin, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterine hayat verdi.
Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı Çalıkuşu dizisi daha önce Aydan Şener Kenan Kalav'ın oynadığı drama türü izleyiciyle buluşmuştu. 2013 yılında Burak Özçivit Fahriye Evcen ile kamera karşısına geçti ve Çalıkuşu dizisini orijinalinden farklı benzerlikler ile çekti.
Aşk Sana Benzer filminde rol arkadaşı olan Fahriye Evcen ile ilişkileri başlayan çift Sait Halim Paşa Yalısı'nda görkemli bir törenle dünya evine girdi.
Musallat, Zarafa, Aşk Sana Benzer, Kardeşim Benim gibi filmlere imza atan Özçivit, Eksi 18 Murat, Zoraki Koca, Baba Ocağı, İhanet, Küçük Sırlar, Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Kara Sevda gibi pek çok dizi projesinde ki karakterlere can verdi.

WhatsApp Image 2020-10-06 at 17.39.09 (1)
MEHMET BOZDAĞ KİMDİR?
1983 Kayseri doğumlu Mehmet Bozdağ ilkokul, ortaöğretim ve lise eğitimini memleketinde bitirdi. Sakarya Üniversitesi Tarih bölümünü bitiren Bozdağ yüksek lisansını Sosyoloji alanında tamamladı.
Dizinin senaryosunun yanında yapımcılığını da üstelendiği Mehmet Bozdağ'ın tarihi dizileri izlendiği dönemde izleyiciler tarafından tam not aldı.
Mehmet Bozdağ, daha önce Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, Mehmetçik Kut'ul Amare, Diriliş Ertuğrul, Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı gibi dizi ve filmlerinin senaryolarını seyirci ile buluşturdu.
Uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşan Mehmet Bozdağ yapımları kısa sürede hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük yankı uyandırdı.

WhatsApp Image 2020-10-06 at 18.55.45

KURULUŞ OSMAN'IN SEZON FİNALİNDE NELER OLDU?
Sofia ve kara şövalyelerinin obaya yaptıkları baskını bertaraf etmek için giden Osman Bey pusuya düşer. Kayı Obası Alpleri ile ittifak yapan Osman Bey, Sofia'yı yenmek için kolları sıvar. Kulucuhisar'ı topraklarına katmak isteyen Osman Bey bir yana Yeşim Ceren Bozoğlu'nun canlandırdığı Hazal Hatun entrikalarına bir yenisini ekler.
Dündar Bey, aklını yitiren kızı Aygül'ü Kastamonu Seydihan'a iyileşmesi için gönderir. Durumdan haberdar olan Hazal Hatun adamlarından birine Aygül'ün ölüm emrini verir.
Yeni sezonda Hazal Hatun'un arzusunun gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği sorusu ise merak uyandırmaya devam ediyor.
Bamsı Bey tarafından obaya getiren yarası ağır olan Osman Bey'in durumu merak edilen bir diğer soru olarak karşımıza çıkıyor. Kardeşi Gündüz Bey tarafından Osman Bey'in ölüm haberinin duyurulması üzerine oba halkı ve Dündar Bey yasa boğulmuştur. Ölüm haberini kasten duyurulması için emir veren Osman Bey yeni planlar ile düşmanlarının karşısına çıkacaktır. Kutlama yapan Sofia ve tekfurların arasına dalan Osman Bey, Bamsı Bey, Gündüz Bey bu sefer daha iddialı gelirler. Sofia'ya ölüm tattırmak için yemin eden Osman Bey, Sofia'nın peşine düşer ve Sofia'yı derinden kılıçtan geçirir. Yeni sezonda Sofia'nın akıbeti merak edilen gelişmeler arasında yerini koruyor.

2. SEZONDA DİZİYE HANGİ OYUNCULAR KATILACAK?
2. sezonun 28 bölümünün 1. fragmanı ile gösterime giren Kuruluş Osman dizinde sürpriz bir isim yer aldı. Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın Kuruluş Osman kadrosuna dahil oldu. Cüneyt Arkın'ın diziye katılması sosyal medyada ve sanat dünyasında olumlu karşılanan gelişmelerden oldu. Cüneyt Arkın'ın yeni rolü ise izleyiciler arasında merak uyandırdı. Arkın'ın dizideki rolünün Ak Sakallılar'ın lideri olduğu açıklandı.
Börü Budun olarak tarihte ki yerini alan Ak Sakallılar liderini Cüneyt Arkın oynayacak. Diğer bir Yeşilçam sanatçısı olan Tamer Yiğit ise Ertuğrul Bey'i canlandıracak.
Kuruluş Osman'a yeni sezona dev oyuncu kadrosu ile giriş yapan Tamer Yiğit ve Emin Gürsoy, Ahmet Yenilmez gibi usta oyuncular da katıldı. Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ twitter hesabından yaptığı açıklamada kadroya Ahmet Yenilmez'in katıldığı müjdesini verdi.
Tamer Yiğit, Seçkin Özdemir, Erkan Avcı, Kanbolat Görkem Arslan, Umut Karadağ, Seray Kaya, Bahtiyar Engin gibi dev oyuncular diziye transfer olan sürpriz isimler olarak yeni sezondaki yerini aldı.

WhatsApp Image 2020-10-06 at 16.50.34 (1)

CÜNEYT ARKIN KİMDİR? KURULUŞ OSMAN AK SAKALLILAR LİDERİ KİMDİR?
Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'in Karaçay köyünde dünyaya geldi. Kurtuluş Savaşı'na katılan babası Yakup Bey Nogayça konuşan bir Türk Nogay'ı idi.
Annesi Halise Hanım,13 çocuk dünyaya getirdi. 13 kardeşi olan Cüneyt Arkın'ın 10 kardeşi bakımsızlıktan ve yoksulluktan toprağa verildi. Eskişehir Necatibey İlkokulu'nda ilk eğitim hayatına devam eden Cüneyt Arkın, daha sonra Eskişehir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.
Bu sırada yoksulluk ve sağlık şartlarının noksanlığından ablası öldü. Tüm bu yaşananlardan etkilenen sanatçı, İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1961 yılında doktor olarak mezun oldu. Okul zamanlarında ders dinleyen Cüneyt Arkın, geçimini inşaatlarda çalışarak sağladı. Okumaya olan tutkusundan dolayı da hikaye yazmaya devam etti.
Üniversite yıllarında Erek adında bir dergi çıkardı ve Cemal Süreyya ile tanıştı. Ama geleceği yazarlık üzerinden şekillenmedi. Evlerde ağır hastalara bakarak geçimini sağlayan sanatçı, askere gitti. Cüneyt Arkın askerlik görevini yedek subay olarak yaptı. Halit Refiğ, Şafak Bekçileri filmini çekerken Cüneyt Arkın'ı gördü ve onunla tanıştı. Başrollerini Göksel Arsoy'un oynadığı filmde Halit Refiğ gerçek subayları oynatmak isteyince gözü yakışıklı bir subay olan Cüneyt Arkın'a ilişti. Fakat Cüneyt Arkın o filmde oynamadı. Askerlikten sonra Cüneyt Arkın Adana civarında doktorluk yaparak yaşamını kazanmaya çalıştı.
1963 yılında Artist mecmuasının düzenlediği yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Bir gün Halit Refiğ, Beyoğlu'nda yürürken Cüneyt Arkın'la karşılaştı. Gurbet Kuşları filminde oynaması için teklifte bulundu.
O sırada işsiz olan Cüneyt Arkın bu yan rolü kabul etti. Sinemaya başladığı ilk zamanlarda Fahrettin Cüreklibatır isminin sahne için uygun olmadığını anladı ve ismini değiştirdi. Cüneyt Gökçer'den adını, Ramazan Arkın'dan da soyadını alan usta oyuncu böylece yıllarca beyaz perdede bir marka olarak kabul edilen Cüneyt Arkın ismiyle anılmaya başlandı.
Gurbet Kuşları filminde ki aksiyon sahnesini çeken Halit Bey Cüneyt Arkın'a aksiyon sahnelerinde ilerlemesini tavsiye etmesine üzerine Cüneyt Arkın filmlerde dublör kullanmak yerine kendisini daha fazla geliştirecek yollar aradı. Malkoçoğlu, Battal Gazi, Kara Murat ve daha nice aksiyon filmleri bu tavsiye üzerine şekillendi.
1965 yılında birçok ülkede turneye çıkan dünyaca ünlü Medrano Sirki Türkiye'ye geldi. Aksiyon sahnelerinde ilerlemek ve sanatını bu alanda icra etmek isteyen Cüneyt Arkın için bu durumu bulunmaz bir nimet olarak kabul etti. 1,5 yıl akrobasi eğitimleri karşılığında geceleri Medrano Sirki'nde çalıştı. Atların altını temizleyerek ve ağır işler üstlenerek yaptığı çalışmasını sabırla tamamladı. Bir Kazak Sirki'nde ise at binme tekniklerinde uzmanlaştı. 6 yıl üzerine çalıştığı karate ve tekvando dalında siyah kuşak sahibi oldu.
Kendisi gibi doktor olan Güler Mocan ile 1964 yılında evlendi. Bu evliliğinden Filiz adında bir kızı oldu. Uzun süreli bir evlilik olmayan bu birlikteliğin ömrü yalnızca iki yıl sürebildi. Şöhret basamaklarını bunalım dolu adımlar ile tırmanmaya devam eden Cüneyt Arkın ikinci evliliğini ilk gördüğü anda aşık olduğu Betül Hanım ile yaptı.
Oynadığı romantik ve salon erkeği rollerinden sıyrılan Cüneyt Arkın artık toplumsal olayları ve halkın sorunlarını anlatan filmlerde boy gösterdi.
Anadolu'nun bağrından kopup gelen bu delikanlıyı halk çok sevdi ve kahramanlık dolu tarihi filmler ile bağrına bastı. Betül Hanım'dan iki erkek çocuğu oldu. Kara Murat filminin çekimlerinin devam ettiği sıralarda yapımcı Türker İnanoğlu filmin anısına Cüneyt Arkın'ın ilk oğluna Murat ismini verdi. Oğulları Murat Arkın'ı kucaklarına aldıktan yaklaşık bir yıl sonra ikinci oğulları Kaan Polat dünyaya geldi. En iyi arkadaşlıklarını Tarık Akan, Yılmaz Güney, Kemal Sunal ile kurdu.
4. Altın Koza Film Festivali'nde jüri Yılmaz Güney'e “Baba” isimli filmindeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ünvanını verdi. Fakat dönemin 12 Mart 1971 yılına denk gelmesiyle siyasi baskıların artması üzerine ödül Yılmaz Güney'den geri alındı.
Ödül iptal edildikten sonra yapılan ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansın sahibi Cüneyt Arkın seçildi. Fakat Cüneyt Arkın bu ödülü Yılmaz Güney'e yapılan haksızlık nedeniyle kabul etmedi. Dönemin manşet gazeteleri bu hadiseyi, ‘ Kralın halinden kral anlar.' Başlığıyla medyaya taşıdı.
Yıkılmayan Adam, Kara Murat, Babaların Babası, Battal Gazi, Malkoçoğlu, Üçkağıtçılar, Köroğlu, Vatandaş Rıza, Gurbet Kuşları, Ölüm Savaşçısı, Sürgündeki Adam,
Öğretmen Kemal, Kaçış, Zirvedekiler, Merhamet, Bizim Ev, Dünyayı Kurtaran Adam,Kavga, İki Başlı Dev gibi pek çok filmde oynadı. İtalya'ya yaptığı ziyarette büyük ilgi toplayan Cüneyt Arkın, “John Arkin” adıyla büyük ilgi topladı. Halit Refiğ'e, göre lisan bilmeyen ve dil engeline takılan sanatçı eğer lisan bilseydi dünyaca tanınan bir aktör olarak sinemadaki yerini sağlamlaştıracaktı.
83 yaşındaki Cüneyt Arkın'ın Türk Sinemasına büyük katkıları oldu. Dublör kullanmadan çeşitli kazalar geçiren Türk oyuncu Kuruluş Osman dizisinde Aksakallılar'ın lideri olarak karşımıza çıkacak.

DİZİYE KİMLER VEDA ETTİ?
2. sezonun 28.bölümü ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Kuruluş Osman dizisi yeni sezona yeni oyuncu kadrosu ile giriyor. Dizinin ilk yayına girdiği dönemde 40 kişilik bir oyuncu kadrosuyla devam eden yapımda senaryo gereği ayrılıklar yaşandı.
Senaryodan ilk ayrılan isimlerden Bamsı Beyrek'in (Nurettin Sönmez) oğlu Aybars'ı canlandıran Serhan Onat oldu.
Aybars'ı Osman Bey'in can düşmanı Sofia'nın adamları öldürdü. Diziden bugüne kadar 24 karakter ayrıldı. Karakterlerden Helen, Cerkutay, Konur Alp, Noyan Subutay, Prens Salvador ismiyle Sıddık Alp Tekfur Yorgopolos gibi pek çok isim diziye veda etti. 1. sezonda Sofia karakteri ile izleyicilerin evine konuk olan Alma Terzic'in diziye veda edip etmediği ise merak konusu oldu.

 

SOFİA KARAKTERİNE HAYAT VEREN ALMA TERZİC KİMDİR?
Osman Bey'in can düşmanı olan Sofia Eski Kulucahisar Prensesi olarak hayatımıza girdi. Sofia karakterine hayat veren Alma Terzic 11 Temmuz 1987 yılında Bosna Hersek'te dünyaya geldi. Angelina Jolie'nin yazıp yönettiği In the Land of Blood and Honey filminde oynadı.
Dizinin etkileyici isimlerinden sayılan 33 yaşındaki Alma Terzic, 4 yıl oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Maus, Öyle Sevdim ki Seni, Kan ve Aşk, 3 Yol, Türk İşi Dondurma, Kar, The Abandoned gibi yapımlarla kariyerine devam etti.
Konstantiniye'nin Türk işgaline girmesinden Osman Bey'i sorumlu tutan Sofia'nın diziye devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Sezon finalinde Osman Bey tarafından kılıçtan geçirilen Sofia'nın yeni sezonda akıbeti ne olacak?

WhatsApp Image 2020-10-06 at 18.16.47

KURULUŞ OSMAN REYTİNG SIRALAMASINDA KAÇINCI SIRADA YER ALDI?
27 Haziran 2020 Çarşamba akşamı saat 20.00'de 27.bölümü ile izleyici karşısına çıkan Kuruluş Osman dizisi sezon finalinde reyting rekorları kırdı. Totalde ve AB grubunun paylaştığı verilere göre Kuruluş Osman dizisi reyting sıralamasında birinci oldu.
Birinciliği Kuruluş Osman'a kaptıran Survivor ikinci, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber üçüncü sırada yer aldı.

 

KURULUŞ OSMAN KADROSUNA KATILAN SEÇKİN ÖZDEMİR KİMDİR?

5 Ağustos 1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Seçkin Özdemir aslen Sinoplu olup oyuncu, sunucu ve DJ'dir. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Seçkin Özdemir Kocaeli Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu.
Oyunculuk için Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim almıştır. Kariyerine Red Fm, My Radio, Number 1 gibi radyolar ile çalışarak giriş yapan sanatçı, oyunculuk deneyimine 2008 yılında ekranlara Yaban Gülü dizisi ile başlamıştır.
Hizmetçiler, Sevgili Geçmiş, Tehlikeli Karım, Ateş Böceği, Üç Oda Bir Aşk, Acı Aşk, Günahkar, Bir Aşk Hikayesi, Muhteşem Yüzyıl, Yaban Gülü, Kiralık Aşk, Racon Ailem İçin dizi ve filmlerinde rol aldı.
Kuruluş Osman oyuncu kadrosuna dahil olan Seçkin Özdemir önümüzdeki günlerde tarihi ile ekranda sevenleri ile buluşacak.

WhatsApp Image 2020-10-06 at 18.27.38

 

Haber Ara