Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Kuruluş Osman ne zaman yayınlanacak?

Birçok izleyicinin beğenerek izlediği Kuruluş Osman’ın ne zaman başlayacağı büyük bir merak konusuydu. Yapımcılığının yanı sıra dizinin proje tasarımı ve senaryosu da Mehmet Bozdağ tarafından gerçekleştiriliyor. Dizinin senaristleri arasında ayrıca Ozan Bodur, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ da yer alıyor. Dizide yönetmenlik vazifesini Metin Günay gerçekleştiriyor. Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? Sorusuna yanıt geçtiğimiz günlerde geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 08:18:27

Kuruluş Osman ne zaman yayınlanacak?

Dizi reyting rekorları kırarken tarihsel anlamda izleyenlere doyurucu bir içerik sunuyor. Bunda senaryonun yazılmasından oyunculara, teknik ekipten set çalışanlarına kadar herkesin büyük bir özveriyle çalışması etkili olurken dizi büyük bir hayran kitlesi yakalıyor. Birçok izleyici uzunca bir zamandır Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? Sorusunun yanıtını merak ediyor.

Kuruluş Osman, Osmanlı Devleti'nin ilk yıllarında başlayan kuruluş ve var oluş mücadelesini ele alırken geçtiğimiz sezonlarda büyük bir beğeniyle izlenen Diriliş Ertuğrul'un da devamı niteliğinde. Ertuğrul Gazi'nin devletin kuruluşunda verdiği insanüstü mücadeleyi ve Türklerin o dönemdeki yaşam biçimlerini oldukça yalın ve gerçekçi bir üslupla anlatan Diriliş Ertuğrul, büyük bir hayran kitlesi yakalamıştı.

Diriliş Ertuğrul, TRT1 ekranlarında gösterilmeye başladığı ilk günden itibaren seyirci kitlesini hızla arttırırken reyting rekorlarına da uzunca bir süre elinden bırakmadı. Ardından gelen Kuruluş Osman ise ATV ekranlarında aynı performansı kısa sürede yakaladı. Beklentileri yeterli düzeyde karşılayan dizi yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da geniş bir hayran kitlesi elde etmeyi başardı.

Ertuğrul Bey karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan, rolüyle bütünleşerek izleyenlerin beğenisini kazanırken diğer karakterlere hayat veren tüm oyuncular izleyenlerden tam not almıştı. Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak tasarlanan Kuruluş Osman ise izleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Dizi ATV'de çarşamba akşamları yayınlanırken yeni sezona ne zaman başlayacağı konusu merak ediliyordu.

Kuruluş Osman, 7 Ekim Çarşamba akşamı seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Verilen bilgiler doğrultusunda dizinin 28.bölümü saat 20.00'de yayımda olacak. Kuruluş Osman'da merak edilen konulardan biri de Ertuğrul Bey'in ne zaman obaya döneceği idi. Bu sezon Ertuğrul Bey obasına dönecek. Ertuğrul Bey'in ileri yaşlardaki halini canlandıracak olan usta oyuncu Tamer Yiğit dizinin kadrosuna dahil edildi.

Dizinin yeni sezona yönelik fragmanları da büyük bir merakla bekleniyordu. Yeni fragmanı da yayımlanan dizide birçok sahne uzunca bir süre konuşulacağa benziyor. Zira savaş sahneleri oldukça gerçekçi tasarlanmış. Kostümler ve dekorlar gerçeği olabildiğince yansıttığından olsa gerek dizi izleyenleri zamanda yolculuğa çıkarır nitelikte. Kaliteli bir içeriğe sahip oluşu, oyuncu performansları, senaryosunun gerçeğe uygunluğu dizinin başarısında etkili unsurlar olarak gözlemleniyor.

Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? Sorusunu soran izleyenler, dizinin gösterim tarihinin açıklanmasıyla rahat bir nefes aldı. Çarşamba akşamlarının soluksuz izlenen dizisi Kuruluş Osman yeni sezonda yaşanacak birçok gelişmeyle reyting rekorlarını kırmaya devam edeceğe benziyor. Dizinin kadrosuna yeni katılan güçlü oyuncular çeşitli karakterlere hayat verecek.

Yeni sezonda diziye dahil olan önemli isimlerden biri de Cüneyt Arkın. Cüneyt Arkın'ın diziye dahil olması yapımcı Mehmet Bozdağ tarafında duyuruldu. Mehmet Bozdağ sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda bu durumu takipçileriyle paylaştı.

Dizinin yeni sezonunda, birçok sevilen ismin kadroya dahil olması diziyi yakından takip eden izleyenler tarafından memnuniyetle karşılandı. Yeni sezonda yaşanması beklenen pek çok gelişme büyük bir merakla takip ediliyor.

Yeni Sezonda Yer Alacak İsimlerden Bazıları

l Dizide Cüneyt Arkın' da yer verilmiş

l Ertuğrul Gazi'nin yaşlılık döneminde Tamer Yiğit rol alacak

l Oyuncular arasında yer alan Erkan Avcı, Kanbolat Görkem Arslan,Seçkin Özdemir de başarılı rollere imza atıyorlar

l Ahmet Yenilmez

l Seray Kaya

l Emin Gürsoy

l Umut Karadağ

l Bahtiyar Engin

Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? Sorusu son günlerde sıklıkla sorulmaya başlandı. Bunda dizinin beğenilerek izlenmesinin payı büyük. Dizide Osman Bey karakterine hayat veren Burak Özçivit, oluşturulan yeni imajıyla oldukça beğenildi. Başarılı oyuncunun yeni bölümlerde saçlarındaki ve sakalındaki değişim oldukça dikkat çekici. Kısalmış olan saçları ve sakalı yakışıklı oyuncuyu canlandırdığı dönemle bütünleştirme amacı güderken diziyle ilgili de merak edilenlerin artmasına neden oldu.

Dizide Geçen Dönemde Yer Alan Bazı Oyuncular

l Oyuncu Burak Özçivit Osman Bey karakterine hayat veriyor.

l Nurettin Sönmez ise Bamsı karakteriyle özdeşleşmiş durumda

l Dündar Bey rolünü Ragıp Savaş üstlenmiş

l Yurdaer Okur (Komutan Balgay)

l Seda Yıldız (Şeyh Edebali)

l Alma Terziç (Sofia)

l Emre Basalak (Gündüz Bey)

l Özge Törer (Bala Hatun)

l Buse Arslan Akdeniz (Aygül Hatun)

l Aslıhan Karalar (Burçin)

l Açelya Özcan (Ayşe Hatun)

l Yiğit Uçan (Boran)

l Burak Çelik (Kongar)

l Çağrı Şensoy (Cerkutay)

l Celal Al (Abdurrahman Alp)

İzleyenler 7 Ekim Çarşamba akşamını büyük bir heyecanla beklerken yeni sezonda Ertuğrul Bey ve Savcı Bey obaya geri dönüyor. Osman Bey, babası Ertuğrul Bey ve ağabeyi Savcı Bey'in obaya geri dönüşünü Kayı Obası ile kutlarken yaşanan heyecana seyirci de ortak olacak. Zira diziyi takip edenlerin geçmişe yolculuk yapması kaçınılmaz gibi görünüyor. Bunda Kuruluş Osman dizisinin gerçeğe yakın bir biçimde canlandırılıyor olmasının da tesiri olsa gerek.

Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? Sorusuna heyecanla cevap arayan seyirciler, bu çarşamba ekran başında Kuruluş Osman'ın yeni sezondaki ilk bölümünü büyük bir heyecanla izleyeceğe benziyor. Dizinin fragmanında yer alan savaş sahneleri göz alıcı ve oldukça etkileyici duruyor. Dizinin bundan sonraki bölümleri tarihsel gelişmelerle paralellik gösterecek gibi dururken Bizans İmparatorluğu (Doğu Roma) ile Osmanlı Devleti'nin mücadelesi izleyenleri ekranlara kilitleyecekmiş izlenimi veriyor.

(Roma İmparatorluğunun devamı şeklinde kurulan ve başkenti Konstantinopolis olan Doğu Roma İmparatorluğu (M.S 395-1453) Bizans İmparatorluğu olarak da adlandırılır. Zaman içerisinde bazı tarihçiler Doğu Roma İmparatorluğu'na Bizans demeyi tercih etmişler bu yüzden de devlet Bizans İmparatorluğu olarak anılmıştır.)

Kuruluş Osman Ne Zaman Yayımlanacak? 7 Ekim Çarşamba akşamı seyirci büyük bir heyecanla Kuruluş Osman için ekranları başına kilitleneceğe benziyor. Dizi saat 20.00'da başlayacak ve seyirci tarafından merak edilen tüm yeni gelişmeler yavaş yavaş şekillenecek.

Haber Ara