Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Kurtulmuş: Viyana Sözleşmesi ayaklar altında

CNN'de konuşan Kurtulmuş, 'Viyana Sözleşmesi'nin ayaklar altında süründüğü açıktır.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 18:55:12

Kurtulmuş: Viyana Sözleşmesi ayaklar altında

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş CNN Türk'te gündeme dair açıklamalarda bulundu.

HOLLANDA'YA EKONOMİK YAPTIRIMLAR

Hollanda ile yaşanan krize değinen Kurtulmuş, "İleride ekonomik yaptırımlar gelebilir. Onların ileride bunu telafi edeceklerini düşünüyoruz. Bakacağız, bekleyeceğiz. Bu barbarlığı hoşgörüyle karşılayacak değiliz. Şu aşamada Hollanda'daki büyükelçimizi geri çekmeyi düşünmüyoruz." dedi.

Hollanda'da Başbakanı Mark Rutte'nin Başbakan Binali Yıldırım'a yemek teklifi yaptığına ilişkin iddia ile ilgili ise soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Şu anda böyle bir şey söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kızıyoruz ama devlet aklıyla hareket ediyoruz. Asıl devlet aklıyla hareket etmesi gereken Avrupa. Neofaşizmin ayak sesleri rap rap geliyor. Eğer bu ırkçı hareketlerin altında kalırlarsa, Avrupa'daki mutedil siyasiler gelecekte bu dalganın altında kalacaktır. Bu bir bumerang gibidir. Gelir onları vurur.

Nazizm tek bir etnik ırka dayanır. Farklı seslere izin vermez. Wilders 'İslam yasaklanmalıdır, kuran yasaklanmalıdır, camiler kapatılmalıdır' diyor. Hitler aynısını Yahudiler için söylüyordu.

"VİYANA SÖZLEŞMESİ AYAKLAR ALTINDA"

Viyana Sözleşmesi'nin ayaklar altında süründüğü açıktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Avrupa'nın her kentinde propaganda yapıldı. Tek kişinin burnu kanamadı. İlk sefer olmuyor bu. Geçen sefer buna gık çıkarmayanlar ne oldu da hayır kampanyasını destekler hale geldi? Hayır kampanyasını yapanlara kimse birşey demiyor.

Olayı çıkartan Hollandalı yetkililer. Bu noktaya biz getirmedik, yüzde yüz Hollanda getirdi. Türkiye evet oylarını arttırmak için bunu yaptı diyenlerin iddiası asılsızdır. Türkiye içinden biri bunu diyorsa görüşlerini kendine saklasın."

Haber Ara