Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Kurtulmuş'tan OHAL ve Reina açıklaması

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-02 18:42:56

Kurtulmuş'tan OHAL ve Reina açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı.

'BAŞARIMIZI HAZMEDEMEYENLER...'

Türkiye 2017'yi daha güzel geçirecek. Bu hain saldırı ile şu mesajı vermeye çalışıyorlar 2017'de de devam edecek. Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarına verilen bir mesaj. Başarılı şekilde Suriye'de yürütülmekte olan operasyonlar hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği görülüyor. Sahadaki başarımızı hazmedemeyen güçlerin bu terör eylemini yönlendirdiği anlaşılıyor.

'OPERASYONLAR SÜRECEK'

Hangi planı yaparsanız yapın Türkiye her tedbiri almaya muktedirdir. Terör örgütlerinden Türkiye'ye hiçbir zarar gelmeyecek kadar operayonlar sürecek. Cerablus, Menbiç, El Baba nereye kadar giderse. Kararlılıkla sınır dışı operayonlara devam edeceğiz.

'HERKES UYANIK OLMALI'

Sosyal medya üzerinden propagandalarla Türkiye'de halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Bu milletin tamamına yakını bu konuda tecrübelidir. Terörün dininini, imanının, aklının ve vicdanının olmadığını bilir. Saldıranın dini mezhebi ne olursa olsun saldırılanın müslümanlık olduğunun farkındadır.

O saldırıyı yapanların ve arkasındaki güçlerin herhangi dini bir motivasyona ait örgütü işaret ediyor olması müslümanlıkla bağdaştırmaz. Herkes uyanık olmalı

DÜNYAYA ÇAĞRI

Uluslararası camianın timsah gözyaşlarının manası yok. Siyasi farklılıklara rağmen insanlıkta buluşalım.

Terör örgütleriyle eşzamanlı mücadele sürecek.

OHAL AÇIKLAMASI: GEREKTİĞİ KADAR DEVAM EDECEK

Yeni KHK hazırlıkları sürüyor. OHAL bildiğiniz gibi laf olsun diye çıkartılmış bir karar değildir. İhtiyaca göre çıkartıldı. OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Biz de isteriz ki yarın sabah kalksın. Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Milletin bekası, normal zamanda yapamayacağımız bize güç veren bir mekanizme olduğu için OHAL'in bize vereceği destekler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir. Belki önümüzdeki Kurul'a gelir, bu hafta gelmedi.

SİVİL ŞEHİT AÇIKLAMASI

Zor ve titizlikle sürdürülecek bir soruşturma. 8 kişi gözaltındadır. Teröristle ilgili de parmak izine ve eşgaline ulaşılmıştır. Sivil şehit konusunda yasa var, gerekirse tartışılır.

Haber Ara