Dolar

32,5842

Euro

34,8203

Altın

2.412,05

Bist

9.645,02

Kurtulmuş'tan Öcalan açıklaması: Gereğini yaparız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin Anayasa değişikliği paketinde 330'u bulduğu anda düğmeye basacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 14:21:36

Kurtulmuş'tan Öcalan açıklaması: Gereğini yaparız

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin yeni paketi ne zaman meclise getireceğine ilişkin, "Anayasal reform sürecine ihtiyaç var. Bir anayasa değişikliği söz konusu olduğu için AK Parti'nin buna tek başına gücü yetmiyor. Sadece MHP ile değil bütün partilerle ortak bir görüş sergilemek isteriz. 330'u alacağımızı anladığımız anda düğmeye basarız. Biz tek başımıza yapacak olsak çok yapardık.

Milliyetçi Hareket Partisi şu anda teklifi getirin bir görelim dedi. Tabii ki taslağı hazırladığımız anda kendileriyle temas kurulacaktır. Diğer partilerin sürece katılmasını arzu ederiz. CHP'yle de temas kurulacaktır. Devlet Bahçeli kendisi açısından doğru bir siyaset izliyor. Diyor ki biz kamuoyunun önünde ne dersek Meclis'te onu deriz. Getirin teklifinizi bir bakalım.

1970'lerden beri devam eden Türkiye'de Başkanlık Sistemi'yle ilgili bir tartışma var. Ayrıca şunu söylüyoruz sadece 330'u değil 367'yi bile bulsak bunu halka götüreceğiz" açıklamasını yaptı.

AB ile ilişkiler tek bir faktöre bağlanamaz. Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri sorunlu bir ilişkidir. AB, Türkiye'yi gözden çıkarılabilecek noktada değil.

İDAM CEZASI GERİYE YÖNELİK İŞLER Mİ?

Kurtulmuş idam cezasının geriye doğru işlemesi hakkında, "Bunlar hukuki meseleler. Siyasetin karar vermekteki mahareti buradadır. Kamuoyu talepleriyle, hukuki düzenlemesi ona göre yapılır. Talebin karşılanabileceğine karar verilirse bu adım atılır.

ÖCALAN'IN DURUMU NE OLACAK?

Numan Kurtulmuş geriye dönük işleyen idam cezasının Abdullah Öcalan'ın durumuna nasıl bir etki yapacağı konusunda, "Bu önemli ve zor bir karar. Burada herhalde yeterince açık söyledim. Bir mevcut hukuki ve siyasi şartlar bir halkın beklentileri. Bunların arasındaki uyum ve denge eğer ortaya çıkar net bir kanaat oluşursa yine bu da aynı şekilde Anayasa değişikliği gerektirdiği için bizim tek başımıza yapacağımız bir şey değil. Parlamentoda bunun önünü açabilecek bir durum ortaya çıkarsa gereği yapılır" dedi.

 

 

Haber Ara