Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Kurtulmuş'tan Forbes'in Türkiye iddiasına tepki!

Türkiye’ye seyahat edecek kadınların tehlikede olduğunu iddia eden Forbes Dergisi’ne tepki gösteren Kurtulmuş, “Hiçbir veriye dayanmayan yazı, tamamen art niyetli” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 08:23:46

Kurtulmuş'tan Forbes'in Türkiye iddiasına tepki!

Başbakan Yardımcılığı görevinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Numan Kurtulmuş'un ilk işi ünlü Forbes Dergisi oldu.

Dergide yayınlanan bir yazıda “Türkiye'ye seyahat edecek kadınların tehlikede olduğu” iddia edildi.

Bakan Kurtulmuş iddianın çürütülmesi için bakanlık bürokratlarına talimat verdi. Forbes'e ve uluslararası turizm örgütlerine de gönderilen açıklamada, “Ülkemize yönelik spekülatif bu yayımlar ve yayınlar farklı amaçlara hizmet etmektedir. Türkiye'nin özellikle kadınlara karşı güvenli olmayan bir ülke, bir destinasyon gibi lanse edilmesi bir süredir koordineli yürütülen algı operasyonlarının başka bir zayıf halkasıdır” denildi.

BUNLAR ASILSIZ ÇIKIŞ

“Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan “Çirkin iddialar hakkında!” başlığıyla yayınlanan açıklamada, Forbes Dergisi'nde, “Türkiye'ye seyahat edecek kadınların tehlikede olduğu” iddia edilen bir makaleye yer verildiği belirtildi.

Dergide herhangi bir bilimsel araştırmaya ya da bir saha çalışmasına dayanmayan, veri doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerin olduğu, Türk yetkililerin görüşünün yer almadığı, Türk turizmine yönelik gerçekle bağdaşmayan bir makale yayımlandığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BİRLİKTE BERTARAF EDİLECEK

“Böylesi haber ve makaleler uluslararası kamuoyunu yanıltan art niyetli bir tutumdur. Ülkemize yönelik spekülatif bu yayınlar farklı amaçlara hizmet etmektedir. Türkiye'nin özellikle kadınlara karşı güvenli olmayan bir ülke, bir destinasyon gibi lanse edilmesi bir süredir koordineli yürütülen algı operasyonlarının başka bir zayıf halkasıdır. Son dönemde, sektörde küresel ve bölgesel yaşanılan bazı sıkıntılar alınan önlemlerle atlatılmaya başlanmış ve Türk turizmi son 15 yılda kazandığı ivmeyi yeniden yakalayacak noktaya gelmiştir. Bu ivmeyi durdurmaya yönelik asılsız çıkışları bakanlığımız, iş birliği içinde çalıştığı bütün sektörel aktörlerle birlikte bertaraf edecektir.”

Haber Ara