Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

Kurtulmuş'tan FETÖ açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'FETÖ'nün devletten arındırılması henüz bitmedi' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 04:44:59

Kurtulmuş'tan FETÖ açıklaması

Ajanslarda yer alan habere göre; FETÖ'nün ve bütün terör örgütlerinin devletin içinden arındırılmasını sağlayana kadar OHAL uygulamasına ihtayaç olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Henüz FETÖ'nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi üzerine hükümet adına konuşan Kurtulmuş, hiçbir hükümetin olağanüstü halin devam etmesini istemeyeceğini dile getirdi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin içinde bulunduğu olağanüstü şartlar devam ettiği için OHAL'in devam ettirme zaruriyeti doğduğunu ifade ederek, "Türkiye çevresinde bu kadar büyük oyunlar devam ederek, bu kadar büyük saldırılar devam ederken, her an Türkiye'nin sınırları ötesinden Türkiye'yi karşı tehditler ulusal güvenlik riski karşımızda dururken olağan şartlar yaşanıyor diyemeyiz” ifadelerini kullandı. OHAL'in, devletin milli güvenliği bakımından gerekli ve zorunlu olduğuna işaret eden Kurtulmuş, bir müddet daha uygulamayı sürdürüp bunun gerekçelerini ortadan kaldırdıktan sonra yollarına devam edeceklerini anlattı.

'OHAL'İN UZATILMASI 3 AÇIDAN DOĞRUDUR'

Kurtulmuş, "OHAL'in 3 ay daha uzatılması doğru ve yerinde bir karardır. 3 açıdan doğrudur. Birincisi, anayasaldır, anayasal dayanağı vardır. Bu anayasal dayanak, doğru ve yerinde bir şekilde kullanılmaktadır. İkincisi, bir meşruiyet zemini söz konusudur. Meşruiyet zemini ülkemizin milli birliğinin, beraberliğinin sağlanması, kamu düzeninin, devlet düzeninin korunması ve bu alandaki gerekli adımların atılabilmesi için kamu yönetimine ilave desteklerin verilmesidir. Üçüncüsü ise, somut bir zarurete dayanıyor" diye konuştu.

'FETÖ TEMİZLENENE KADAR OHAL'E İHTİYACIMIZ VAR'

Kurtulmuş, “Ülkemize karşı tehdit nereden gelirse gelsin, hangi coğrafyada Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmaya devam ederse etsin, bütün terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz'dan sonra yüce meclisin olağanüstü hali ilan etmesini gerektiren FETÖ terör örgütünün saldırıları her ne kadar darbe teşebbüsünde bulunamayacak kadar belleri kırılmışsa da, devlet içerisinde hala bazı noktalarda varlıkları devam ediyor. Türk silahlı kuvvetlerimizin içerisinde çok sayıda FETÖ mensubu eşkıya dışarıya çıkarılmış olmasına rağmen, bugün bile yapılan soruşturmalar sonucunda bazı rütbeli subaylar olmak üzere açığa alınanlar oldu. FETÖ ve onunla iltisaklı grupların, kişilerin varlığını biliyoruz. Dolayısıyla henüz FETÖ'nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır. FETÖ'nün ve terör örgütlerinin devletin içinden arındırılması sağlayana kadar Olağanüstü Hal uygulamasına ihtiyacımız olduğunu bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

'SOSYAL MEDYA DİNGONUN AHIRI DEĞİL'

Sosyal medyadaki provokatörlere karşı son derece hassas ve dikkatli davrandıklarını da söyleyen Kurtulmuş, "Bazı arkadaşlar alındılar ama kusura bakmayın sosyal medya dingonun ahırı değildir. Sadece geçen hafta içerisinde 92 kişi bu tür tweetleri dolayısıyla takip edilmiş, hakkında tahkikat açılmış ve ilgili makamlara gönderilmişlerdir. Bunların bir kısmı mahkemelere sevk edilmiştir. Hepsinden hesabını soracağız" dedi.

 

Haber Ara