Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Kurtulmuş'tan 'Eren Erdem' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, CHP milletvekili Eren Erdem'in 'MİT tırları tutanaklarını CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın verdiği'ne yönelik açıklamalarına ilişkin, 'Daha önceki dönemlerde de bu ve benzeri kişiler üzerinden FETÖ ile zaten Cumhuriyet Halk Partisideki bazı kişiler arasında bir dirsek temasının olduğu anlaşılıyor. Eğer bu dedikleri hakikaten mahkemece ispat edilebilir ve bir şey haline konulursa bu çok ağır bir ithamdır ve son derece açık bir ilişki demektir.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-24 21:08:32

Kurtulmuş'tan 'Eren Erdem' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP milletvekili Eren Erdem'in "MİT tırları tutanaklarını CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın verdiği"ne yönelik açıklamalarına ilişkin, "Daha önceki dönemlerde de bu ve benzeri kişiler üzerinden FETÖ ile zaten Cumhuriyet Halk Partisideki bazı kişiler arasında bir dirsek temasının olduğu anlaşılıyor. Eğer bu dedikleri hakikaten mahkemece ispat edilebilir ve bir şey haline konulursa bu çok ağır bir ithamdır ve son derece açık bir ilişki demektir." dedi.

Kurtulmuş, Ankara Palas'ta medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldiği iftarda, soruları cevapladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem'in, "MİT tırları tutanaklarını CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'dan aldığı" yönündeki açıklamaları konusundaki değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, "Bir kere savcılığa intikal etti, herhalde çok yakın bir süre içerisinde savcılık gerekli şeyleri yapacak. Ama daha önceki dönemlerde de bu ve benzeri kişiler üzerinden FETÖ ile zaten Cumhuriyet Halk Partisindeki bazı kişiler arasında bir dirsek temasının olduğu anlaşılıyor. Eğer bu dedikleri hakikaten mahkemece ispat edilebilir ve bir şey haline konulursa bu çok ağır bir ithamdır ve son derece açık bir ilişki demektir." dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisinin CHP ile iş birliğine ilişkin soru üzerine, ittifak kurulurken o partiye oy veren insanların da buna tamamen uyacakları anlamına gelmediğini belirtti.

Kurtulmuş, "Hiçbir konuda neredeyse benzerliği olmayan iki partinin seçmeni, bunu CHP için de söylüyorum, Saadet Partisi seçmeni için de söylüyorum. Hiçbir benzerliği olmayan partiyle ittifak yapıldığında, bunlar matematiksel bir toplam etmez, ortaya pozitif bir sinerji de koymaz diye düşünüyorum." diye konuştu.

IMF'ye ilişkin soruya da Kurtulmuş, "Türkiye için ve herhangi bir ülke için IMF ile olan ilişki çok açık söyleyeyim, bir kabustur, Türkiye böyle bir kabusa geri dönmeyecektir. Bu Türkiye için şimdiye kadar ortaya koyduğu bütün milli-yerli iddialarının örselenmeye başladığını gösteren bir husus olur ki Allah korusun." yanıtını verdi.

Haber Ara