Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Kurtulmuş: Milletin kırmızı çizgisi var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş birinci tur koalisyon görüşmeleri sonucunda hükumetin kurulacağına inandığını belirtti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 15:32:46

Kurtulmuş: Milletin kırmızı çizgisi var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Erken seçim ihtimalinin şu anda dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, koalisyon konuşmanın erken olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev verdikten sonra sürecin başlayacağını kaydetti. Kurtulmuş, "İnşallah, en kısa zamanda, birinci turda Türkiye'yi tatmin edecek iyi bir koalisyon çıkacağına ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hiçbir partinin kırmızı çizgi dayatması olmaması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Milletin kırmızı çizgileri var. Partiler milletin kırmızı çizgilerini iyi şekilde anlarlarsa, uzlaşmayla önemli bir koalisyon olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. AK Parti-MHP koalisyonuna ilişkin Kurtulmuş, "Koalisyon toto oynamaya gerek olmadığı kanaatindeyim. Süreci içerisinde görürüz" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM UZAK İHTİMAL
Erken seçim iddialarına ilişkin olarak ise Kurtulmuş, "Demokrasinin Kuralları belli. Milletimiz kimseye tek başına iktidar olma imkanı vermediğinin göre, bir koalisyon denenecektir. Koalisyon olursa, millete hizmet edecek bir koalisyon olmasını temenni ederiz. Ben erken seçim ihtimalinin şu anda dahi en uzak ihtimal olduğu kanaatindeyim" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara