Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Kurtulmuş HDP'li firari vekilin yakalandığını doğruladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ifade vermeye gitmeyen firari durumdaki 3 milletvekilinden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın, Hakkari'de yakalandığını doğruladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 15:13:11

Kurtulmuş HDP'li firari vekilin yakalandığını doğruladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "Münbiç konusundaki kararlılığımız dün itibarıyla Türkiye'yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı'na açıklıkla ifade edilmiş, en baştan verilen sözler gereği, Münbiç'in bir an evvel PYD tarafından tamamıyla boşaltılmasının önemi dikkatle ifade edilmiştir." dedi.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Türkiye'nin sınır bölgesine yapılan askeri sevkiyatın sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Son günlerde Türkiye'nin sınır bölgesine yapmış olduğu askeri sevkiyat, Türkiye'nin olası tedbirleri çerçevesinde atılmış olan bir adımdır. Onun için Rakka'nın, tamamı Arap olan bir kentin, Arap olmayan unsurlar tarafından ele geçirilmesi ve onlar tarafından yönetilmesinin, herhangi bir şekilde bölge barışına katkıda bulunmayacağını ifade etmek isteriz."

Kurtulmuş, Diyarbakır'daki terör saldırısını IŞİD'in üstlendiği iddiasının hatırlatılması üzerine, "Daha olayın dumanları tüterken, bombaların dumanları çıkarken, uluslararası bir haber ajansının bu meseleyi PKK'nın üzerinden alıp, PKK'nın yükünü hafifletme yolundaki çabalarını da anlamak mümkün değildir." dedi.

"HDP'Lİ AKDOĞAN YAKALANDI"

Kurtulmuş, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, firari durumdaki 3 milletvekilinden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın Hakkari girişinde polisler tarafından yakalandığını, firari milletvekili sayısının ikiye düştüğünü bildirdi.

Haber Ara