Dolar

32,5959

Euro

34,8272

Altın

2.498,18

Bist

9.461,06

Kurtulmuş: ABD ile görüşmeler hayra alamet

Numan Kurtulmuş, ABD'li Cumhuriyetçi senatör John McCain'in Ankara ziyaretini yorumladı. Kurtulmuş, üst düzey görüşmelerin 'hayra alamet' olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 18:57:05

Kurtulmuş: ABD ile görüşmeler hayra alamet

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunalrı söyledi:

"Türkiye'nin ABD'den bu yetkililerle görüşmeleri hayra alamettir. En başından itibaren ifade ediyoruz, bir kere daha söylemek isterim. ABD ile uzun yıllara dayalı ilişkimiz var. NATO çerçevesinde ve bu bölgede yakın zamanlarda da ilişkimiz var. Yeni yönetimle birlikte ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz. Birisi PYD'ye verilen desteğin sonlandırılması. Operasyonda Türkiye'nin desteklediği ve ABD'nin destekleyebileceği ılımlılarla operasyon yapmasını istiyoruz. ABD'nin bu çerçevede PYD'ye verdikleri destekleri gözden geçireceğini umuyoruz. Bütün görüşmelerde FETO'nun iadesi gündeme gelmiştir. Sadece Gülen'in değil bu örgütle ilişkili olan ve ABD'ye kaçmış olanların iadesi üzerinde durulmaktadır. Bu ulusal güvenlik meselesidir. Dost ve müttefik olan bir ülkeden FETO'yu ve irtibatlı militanlarını iade etmelerini istiyoruz. Her vesile ile dile getiriyoruz. Son zamanlarda yapılan ziyaretler olumlu işaretlerdir. Ümit ediyoruz ki beklentilerimize karşılık gelecek."

RAKKA OPERASYONU TÜRKİYE İLE Mİ YAPILACAK?

Günlerdir gündemi meşgul eden bu konuda ABD'nin Türkiye'yi mi yoksa PYD'yi mi müttefik olarak seçeceği konuşuluyordu. Türkiye böyle bir operasyonun PYD il eyapılmasına kesinlikle karşı olduğunu defalarca dile getirmişti.

Kurtulmuş'un "hayra alamet" sözü, Trump yönetiminin Rakka Operasyonu'nda Türkiye'nin istediği çizgiye gelip gelmediği ile ilgili miydi? Merak ediliyor...

Haber Ara