Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Kurtulmuş 15 Temmuz gecesi hangi paşayı aradı?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde geceyi Başbakanlık'ta geçiren Numan Kurtulmuş, Necdet Özel Paşa'yı arayarak kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 10:10:36

Kurtulmuş 15 Temmuz gecesi hangi paşayı aradı?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Basın Hayatı dergisine konuşan ve geceyi Başbakanlık'ta geçirdiklerini söyleyen Kurtulmuş, odaların bütün ışıklarını kapatarak çalışmalarını sürdürdüklerini, korumalarının ise birkaç kez kendilerini güvenlik nedeniyle yere yatırdığını anlattı. Kritik telefon diplomasisinin gerçekleştiğini belirten Kurtulmuş, her arkadaşın bir önemli ismi aradığını kendisinin ise Necdet Özel Paşa'yı arayarak kritik bir görüşme yaptığını ifade etti.

Kurtulmuş neler yaşandığını şu sözlerle anlattı:

"O gece sabaha kadar Başbakanlık'taydık. Geriye dönüp baktıkça çok büyük tehlikeler atlattığımızı bir kez daha görüyoruz. O gece 5 tank çeşitli defalar teşebbüste bulunarak Çankaya'ya girmeye çalıştı. Her defasında vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimizin müdahalesiyle püskürtüldü. Başbakanlık, üç defa alçak uçuş modundaki helikopterlerce ateşe maruz kaldı. Sonradan gördük ki, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na komşu olduğumuz için büyük bir tehlikeyi de atlatmışız. Uçaklar alçak uçuşla üstümüzden geçtiler.Birkaç defa korumalarımız güvenlik nedeniyle bizi yere yatırdılar. Ses bombaları atıldı. Bütün ışıkları söndürerek bir iki odada açabildiğimiz ışıkla çalışmalarımızı sürdürdük. Telefon diplomasisi ile kimleri harekete geçirebilirsek onlarla görüşmeler yaptık. Ben Necdet Özel Paşa'yı aradım. Diğer Bakanlarımız farklı isimleri aradılar."

SALA OKUNMA TALİMATINI KURTULMUŞ VERDİ!

15 Temmuz darbe girişiminin en etkili gelişmelerinden bir tanesi de tüm Türkiye'de salaların okunmasıydı... Kurtulmuş, bu bilgiyi "Sala okunması talimatını verdim" cümlesiyle açıkladı.

Haber Ara