Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

'Kürtler Suriye tarihinde önemli rol oynadı'

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Suriyeli Kürtler konusunda açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 22:10:12

'Kürtler Suriye tarihinde önemli rol oynadı'

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Kürtlerin Suriye'nin tarihinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Ajanslarda yer alan habere göre; Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye krizine çözüm konferansının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Caferi, ülkesinin Kürt vatandaşlarla gurur duyduğunu vurguladı.

'SURİYE'DE YAŞAYAN TÜM HALKLAR SURİYELİDİR'

"Bizim için, Arap, Kürt, Süryani veya başka bir halk olsun hepsi Suriyelidir" diyen Caferi, şöyle devam etti: "Toplumumuzun farklı kesimleri arasında sınır ve ayırım yok. Kendimizle gurur duyduğum gibi Suriyeli Kürt kardeşlerimizle de gurur duyuyoruz. Suriyeli Kürtler, sadece IŞİD'e karşı mücadelede değil ülkemizin tarihinde önemli rol oynadı. Bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Burada, ülkemize sadık olup olmadığını kontrol etmek için bulunmuyoruz. Biz sadığız. Farklı yolu seçenler Suriye'ye inanmıyor demek. Farklı planlara inanıyor veya yabancı güçler tarafından yetiştirilmişler. Bu konuda farklıyız." 

Suriye'de farklı insanların yaşadığını, aralarında ülkesine karşı çalışan ve 'İsrail için savaşan hainlerin' de olduğunu ifade eden Caferi, "Genelleme yapmak doğru değil ama Suriyelilerin çoğu Suriyeli olmaktan onur duyuyor. Biz de onlara katılıyoruz" diye ekledi.

Haber Ara