Dolar

32,5949

Euro

34,7517

Altın

2.496,58

Bist

9.524,59

Kurtlar tarafından büyütülen 'Kızılderili kurt çocuk!'

19. yüzyılda yaşayan ve kurtlar tarafından Hindistan'da büyütülen vahşi bir çocuk olan Dina Sanichar veya 'Kızılderili kurt çocuk' ile tanışın.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 09:30:44

Kurtlar tarafından büyütülen 'Kızılderili kurt çocuk!'

Rudyard Kipling'in ünlü eseri The Jungle Book'tan efsanevi Mowgli'yi duymamış, muhtemelen tek bir kişi yoktur. Yine de pek çok kişi bu kitabın gerçek hayattan bir hikayeden esinlendiğini bilmiyor.

19. yüzyılda yaşayan ve kurtlar tarafından büyütülen vahşi bir çocuk olan Dina Sanichar veya "Kızılderili kurt çocuk" ile tanışın.

Birçoğu, Dina'nın 'Orman Kitabı'nın arkasındaki gerçek ilham kaynağı olduğuna inanıyor; ancak asıl hikayenin olmadığını belirtmek gerekir. Alıştığımız kadar eğlenceli değil. Gerçekte, bundan çok daha trajik ...

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f1556143ad7e__700

Aslında Dina, yıllar içinde Hindistan'da bulunan birçok vahşi çocuktan biriydi. Ülkenin panterler, köpekler ve hatta tavuklar gibi her türden hayvan tarafından yetiştirilen uzun bir çocuk geçmişi olduğu ortaya çıktı.

1872'de Dina Sanichar, Uttar Pradesh'te bir grup avcı tarafından keşfedildi. Çocuk dört ayak üzerinde yürüyordu ve bir sürü kurdu takip ediyordu.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f1556017164a__700

Ondan sonra çocuk, arkadaşları ile birlikte bir ine çekildi. Tüm bu manzara avcılar için hem ilgi çekici hem de kesinlikle dehşet vericiydi. Gizemli çocuk ilgilerini çektiğinden, ekip onu ele geçirmeye kararlıydı. Öncelikle avcılar onları ateşe vererek mağaradan çıkarmaya çalıştılar. Kurtlar ve çocuk nihayet ortaya çıktığında, avcılar kurtları öldürdü ve çocuğu da yanlarına aldı.

Çocuğun altı yaşında olduğuna inanılıyordu.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f156378ab35d__700

Avcılar çocuğu, vaftiz edildiği bir yetimhaneye getirdiler ve Urduca'da “Cumartesi” anlamına gelen Sanichar adını verdiler.

Sanichar çok mücadele etti. Çocuğun gerçekten düşük bir IQ'ya sahip olduğu düşünülüyordu: Yetimhanenin başı olan baba Erhardt, çocuğun “şüphesiz pagal (embesil veya aptal) olmasına rağmen, [o] hâlâ akıl ve bazen gerçek kurnazlık belirtileri gösterdiğini belirtti." Ayrıca, nasıl konuşulacağını hiç öğrenmedi. Yetimhanede birçok kişi ona bunu öğretmeye çalıştı ama o asla konuşmayı, okumayı veya yazmayı öğrenemedi.

Çocuk hayvan sesleri çıkararak iletişim kurdu ve dört ayak üzerinde yürümeye devam etti.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f1555ec8df50__700

Sonunda Sanichar iki ayak üzerinde yürümeyi öğrenmiş olsa da, yine de kıyafet giymekte zorlandı ve çıplak olmayı tercih etti.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f1555a7655e3__700

Ayrıca yetimhaneye ilk geldiğinde pişmiş yemek yemeyi reddeder ve kemiklerle dişlerini keskinleştirirdi.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f156385ad6e0__700

Ancak neredeyse hiçbir insan özelliği göstermemesine rağmen, bir arkadaş edinmeyi başardı. Görünüşe göre, yetimhanede, hayvanlarla büyüyen başka bir vahşi çocuk daha vardı. Her iki erkek çocuk da vahşi yaşamda büyüdüğünden, insanlarla ilişkilerinde zor zamanlar geçirdiler ve muhtemelen birbirleri arasında bu farklı bağı kurmayı başarabildiklerinin nedeni buydu. Peder Erhardt, "garip bir sempati bağının bu iki çocuğu birbirine bağladığını ve büyük olanın önce küçük olana bir bardaktan içmeyi öğrettiğini" belirtti.

Dina_Sanichar,_%22wolf_boy%22_of_Sekandra,_India

Sanichar'ın kendi hayatına entegre ettiği birkaç insani alışkanlıktan biri sigara içiyordu!

Birçoğu sigara içmenin daha sonra tüberküloz geliştirmesine neden olduğuna inanıyor.

The_jungle_book_(1894)_(14598257330)

Dina'nın gelişimi genel olarak anormaldi: İnsanlar arasında 10 yıl yaşadıktan sonra bile çok endişeli ve gergindi; ancak beş fit uzunluğundaydı. Çok büyük dişleri vardı ve alnı düşüktü. 

Dina, 1895'te tüberkülozdan vefat etti. O sadece 29 yaşındaydı.

The_second_jungle_book_(1895)_(14597620490)

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, yıllar içinde Hindistan'da bulunan hayvanlar tarafından yetiştirilen birçok vahşi çocuk anlatımı vardı.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f155607a60b6__700

Dina'nın keşfi sırasında, Hindistan'da dört başka vahşi kurt çocuğu daha rapor edildi ve yıllar içinde bu vakalardan çok daha fazlası oldu.

En ünlü vakalardan biri Amala ve Kamala adlı iki kızla ilgiliydi. Bildirildiğine göre, bu kızlar 1920'lerde Hindistan'da bir sürü kurttan kurtarıldı. Onları bulan adamın adı JAL Singh'di ve ayda uluduklarını, dört ayak üzerinde yürüdüklerini ve sadece çiğ et yediklerini iddia etti.
Orada bunun gibi daha birçok hikaye var, ancak çoğu daha sonra çürütüldü. Yani, sanırım asla bilemeyeceğiz.

Hayvanların yetiştirdiği vahşi çocuklarla ilgili bu hikayeler birçok yazar ve şairin ilham kaynağı olmuştur.

438px-Jungle_Book_Rudyard_Kipling_poster

Böyle bir sanatçı, Mowgli hakkında Orman Kitabı adlı ünlü kitabı yazan Rudyard Kipling'di. Yazar, Mowgli karakterinin Dina Sanichar'a dayandığını hiçbir zaman açıkça iddia etmedi; ancak karakterin tasarlandığı kısım Dina'nın nasıl bakıldığını tasvir ediyor. Ayrıca, kitap çocuğun keşfinden yaklaşık 20 yıl sonra yayınlandığından, zaman çizelgesi oldukça mükemmel bir şekilde hizalanıyor.

The_jungle_book_(1894)_(14784969345)

Mowgli'nin aksine, Dina ormandan isteyerek ayrılmadı ve insan toplumuna geri dönmek zorunda kaldı.

The_jungle_book_(1894)_(14784612612)

Zorla topluma geri getirilmesine rağmen, çevresindekilerin beklentilerini asla karşılayamadı. Hayatının ilk 6 yılını ormanda yaşayarak geçirdikten sonra, beynini yeniden kurup gerçek bir insana dönüşmesi imkansızdı. Böylece, hayatının geri kalanı boyunca, şartlandırıldığı bu büyüleyici derecede trajik varlık olmaya devam etti.

Bir bakıma, Dina, psikolojik ve gelişimsel olarak hayatının geri kalanında ormanda kalmak zorunda kaldı.

real-life-mowgli-dina-sanichar-5f159b802142e__700

Kaynak: Boredpanda

Haber Ara