Dolar

32,4728

Euro

34,5495

Altın

2.475,65

Bist

9.530,80

Kürt Siyasetçi Nizamettin Taş: PKK, Kürtleri ve Kürdistan’ı yok etmek için eylemler gerçekleştiriyor

“Öcalan’a en büyük tecridi PKK uyguluyor” diyen Kürt siyasetçi Nizamettin Taş, PKK’nın Kürdistani bir güç olmadığını belirterek, “Kürt ve Kürdistanilikle ilgili hiçbir talepleri yok, tam aksine Kürtleri ve Kürdistan’ı yok etmek için bu tür eylemleri gerçekleştiriyor” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-29 18:35:22

Kürt Siyasetçi Nizamettin Taş: PKK, Kürtleri ve Kürdistan’ı yok etmek için eylemler gerçekleştiriyor

“Öcalan'a en büyük tecridi PKK uyguluyor” diyen Kürt siyasetçi Nizamettin Taş, PKK'nın Kürdistani bir güç olmadığını belirterek, “Kürt ve Kürdistanilikle ilgili hiçbir talepleri yok, tam aksine Kürtleri ve Kürdistan'ı yok etmek için bu tür eylemleri gerçekleştiriyor” dedi.

K24'te yayınlanan Rojev (Gündem) programına katılan PKK'nın eski yöneticilerinden, deneyimli Kürt siyasetçi Nizamettin Taş, PKK'nin, Kürdistan Bölgesi'nde eylem yapmak üzere oluşturduğu milis grubu kurması ve son dönemlerde yürüttüğü politikalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PKK'nın bölgede bir savaş çıkarmak için zemin hazırladığını belirten Nizamettin Taş, “PKK uzun bir süredir Kürdistan Bölgesi'ne karşı özellikle de Kürdistan Demokrat Paritisi'ne (KDP) karşı bir medya savaşı yürütüyor. Ben PKK'nın içindeyken, savaşmak ve savaş zemini oluşturmak istediğimizde önce sert bir dil kullanırdık. Umarım bu kez savaş sadece medya üzerinde kalır. PKK'nın savaş için kullandığı yöntemler Kürt ve Kürdistani değil” dedi.

“PKK'nın yürüttüğü politikaya baktığımızda, hepsi de savaş gerekçesi” diyen Taş, şöyle devam etti:

“Ancak Kürdistan Bölgesi daha yeni IŞİD savaşından çıktı. Daha Kerkük ihaneti ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar çözülmedi, yeni bir hükümet kuruluyor, KDP herkesten daha çok huzurun sağlanmasını istiyor.”

PKK'nın Kürdistani bir güç olmadığını savunan Taş, “Kürt ve Kürdistanilikle ilgili hiçbir talepleri yok tam aksine Kürtleri ve Kürdistan'ı yok etmek için bu tür eylemleri gerçekleştiriyor. Roj Peşmergeleri ‘Gidip Batı Kürdistan'ı (Rojava) koruyacağız' dediğinde PKK ‘Geçerseniz savaş çıkar' dedi. Şengal Kürdistan toprağıdır, PKK Haşdi Şabi'ye yol veriyor ancak Peşmerge'nin geçişine karşı çıkıyor” şeklinde konuştu.

“ÖCALAN'A EN BÜYÜK
TECRİDİ PKK UYGULUYOR”

Son günlerde tartışmaların odağındaki Abdullah Öcalan'ın mektuplarına da değinen Taş, “Son mektubunda Öcalan, PKK'nin Suriye'de Türkiye'nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmasını istedi ancak aynı PKK hiçbir zaman Kürdistan Bölgesi'nin ve tüm Kürdistan'ın hassasiyetlerini göz önünde bulundurmuyor” dedi.

Nizamettin Taş, Öcalan'a tecrit uygulandığı gerekçesiyle yapılan açılık grevleriyle ilgili, “PKK, Öcalan'a uygulanan tecrit kalksın diye 7 ay açlık grevine girdi. Ancak şimdi Öcalan'a en büyük tecridi PKK uyguluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara