Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Kürt Dağı’nda şiddetli çatışma

Rus uçaklarının bombaladığı Lazkiye yakınındaki Kürt Dağı bölgesinde Suriye Ordusu ile Kürt savaşçılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-31 13:27:57

Kürt Dağı’nda şiddetli çatışma

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre; Rusya ile Suriye'nin savaş uçakları Kürt Dağı ve Türkmen Dağı bölgelerine yoğun bombardıman yapıyor. Suriye Ordusu ve Lübnan Hizbullahı da bölgedeki kara operasyonunu sürdürüyor.

Meydana gelen çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralananlar olduğu öğrenildi.

Rûdaw'a konuşan Suriye Muhalif Güçleri Hamza Birliği Komutanı Firas Ulum, 2011'den beri başlayan savaşta Kürt Dağı'nda 6 bin Kürt'ün hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ulum, Kürt Dağı'nın Iraklı Şii milisler, Lübnan Hizbullahı ve Suriye Ordusu tarafından kuşatıldığını, uluslararsı müdahale olmazsa büyük bir katliam yapılacağını duyurdu.

Kürt Dağı'nda yaklaşık 80 bin Kürt'ün yaşadığını dile getiren Ulum, büyük bir kısmının Suriye rejimine karşı savaştığını dile getirdi.

Ulum, geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve uluslararası kamuoyundan, bölgedeki halkı hava saldırılarından korumaları talebinde bulunmuştu.

Kürt Dağı bölgesi, Lazkiye'nin stratejik alanlarını içine alıyor ve Aleviler'in yaşadığı bölgeye kadar uzanıyor. Hamza Birliği, sözkonusu bölgedeki köyleri korumak için oluşan Kürt savaşçılardan teşkil edildi.

Bölgede 4 Kürt aşiretine mensup 80 ile 90 bin arasında Kürt nüfusunun yaşadığı belirtiliyor.

Kürtler'in, Selahaddin Eyyubi döneminde bölgeye yerleştiği biliniyor.

 

Haber Ara