Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

Kurbanlık pazarının gözdesi 'Gırbiş'

Kurbanlık pazarının gözdesi 'Gırbiş'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-11 14:04:38

Kurbanlık pazarının gözdesi 'Gırbiş'
Kırklareli'nde Kurban Bayramı arifesinde hayvan pazarına getirilen 160 kilogram ağırlığındaki koç görenleri kendine hayran bırakıyor.

Trakya'nın çeşitli bölgelerinden getirilen kurbanlıklar, pazarlarda alıcılarıyla buluşmaya devam ediyor. Kurban pazarındaki yoğunluk satıcıların da yüzünü güldürüyor.

Küçükbaş hayvan fiyatları 800 ile 2,500 lira, büyükbaş hayvanlar ise 3 bin ile 18 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

- "Gırbiş" pazarın gözdesi oldu

Kurban Bayramı dolayısıyla pazara getirilen 160 kilogramlık koç da 2 bin 500 liradan satışa çıkarıldı.

Aynı alanda bulunan çok sayıda koçun arasında büyüklüğüyle dikkati çeken koç adeta pazarın gözdesi oldu. Pazara gelen vatandaşlar "Gırbiş" adı verilen koçla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Koçun sahibi Mehmet Karazahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gırbiş"i adını verdiği koçu özenle beslediğini söyledi.

Koçun pazarındaki küçükbaş hayvanlar arasında en kilolusu olduğunu ifade eden Karazahin, hayvanın pazarda çok ilgi gördüğünü dile getirdi.

Karazahin, "Gırbiş, hayvan pazarının gözdesi oldu ve bir çok vatandaşımız, koçumuzla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Koçu görenler 'Bu nasıl koçmuş', 'Dana gibi hayvan', 'Olamaz böyle bir şey' diyerek şaşkınlıklarını ifade ediyor. Hayvanın beğenilmesi bizim de çok hoşumuza gidiyor." dedi.

Karazahin, Gırbiş'in alıcılarını beklediğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan İsmail Akmeş ise bu kadar büyük bir koçu hayatında ilk kez gördüğünü söyledi.


Haber Ara