Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Kurban öncesi uyarı! Cezası büyük

Kurban Bayramı’nda sokakta kıyma çeken ruhsatsız kişilere veya iş yerlerine bin 500 lira ile 7 bin 700 lira arasında idari para cezası uygulanacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 18:22:27

Kurban öncesi uyarı! Cezası büyük

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, bayramı fırsata dönüştürmek isteyen bazı vatandaşlar kıyma çekme makinelerini hazırlamaya başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü de ilgili kurum ve kuruluşlara bir bilgi yazısı gönderdi. Yazıda, ruhsatsız, kayıtsız ve hijyensiz olarak bu işi yapan kişilere ceza uygulanması istendi. 

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, sokakta kıyma çekenlere bin 500 lira ile 7 bin 700 lira arasında idari para cezası kesilecek. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile biz kasapların federasyon başkanın aldığı ortak bir karar var. Sokaklarda et parçalamak ve kıyma çekmek bu Kurban Bayramı'nda da kesinlikle yasaklandı. Önceki senelerde de gördüğümüz gibi bakkallar, manavlar ve ruhsatı olmayan diğer insanlarında sokak ortalarında hijyensiz bir şekilde kıyma çekmesi kesinlikle yasaktır. Vatandaşlar, kasaplarda hijyensiz bir ortam gördüğünde hemen ilgili kurumlara şikayette bulunuyorlar. Biz kendimizi düşündüğümüz kadar vatandaşları da düşünmek zorundayız. Sokakta çekilen kıymalar hijyenik değildir. Vatandaşlar, kesinlikle ruhsatı olmayan kişilere, seyyar satıcılara kıymalarını çektirmesinler. Ruhsatsız bir şekilde bu işi yapanlara büyük cezalar da uygulanacak” dedi. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara