Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Kuran yırtan politikacı, casusluktan yargılanıyor

Belçika’nın aşırı sağcı ve ırkçı partisinin İslam karşıtı liderlerinden Filip Dewinter’e Çin’e casusluktan dava açıldı. Dewinter, Brüksel’de cuma namazı çıkışında cemaatin karşısında Kuran-ı Kerim yırtarak büyük tepki çekmişti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 15:35:17

Kuran yırtan politikacı, casusluktan yargılanıyor

BELÇİKA'nın Flamanca yayın yapan Het Laatste Nieuws gazetesinin haberine göre, aynı zamanda Anvers Şehir Konseyi'nde Flaman Menfaati Partisinin grup temsilciliğini yapan Filip Dewinter'e, Anvers'te Çin için casusluk faaliyetleri yürüttüğü iddia edilen bir sivil toplum kuruluşu örgütüyle kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle dava açıldı.

SINIR DIŞI EDİLEN ÇİNLİ İÇİN DEVREYE GİRDİ

Belçika Federal Savcılığı tarafından açılan davada, Dewinter'ın Çin'e casusluk hizmeti sunduğu iddia edilen sivil toplum kuruluşuna yaklaşık 10 yıldır danışmanlık yaptığı ve bu çerçevede Belçika'daki karar alma mekanizmalarını etkilediği yönündeki iddialar araştırılıyor.

Dewinter'in geçen sene söz konusu sivil toplum kuruluşunun Belçika'dan sınır dışı edilen Çinli kurucusu Shao Changchun ile yakın ilişkiler yürüttüğü, bu kapsamda federal polis yetkilileriyle kuruluşun talebi üzerine toplantılar gerçekleştirdiği iddia edildi.

Haber Ara