Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Kur'an kurslarında hedef 5 milyon öğrenci

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ve 22 Haziran'da başlatılması planlanan yaz Kur'an kurslarına kayıtlar devam ediyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 12:12:37

Kur'an kurslarında hedef 5 milyon öğrenci

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ve 22 Haziran'da başlatılması planlanan yaz Kur'an kurslarında 5 milyon öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların yaz tatiline girmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursları düzenlendiğini söyledi. 

Kursların 22 Haziran'da başlayacağını, kayıtların bütün camilerde devam ettiğini belirten Kıyak, şunları söyledi:

"Velilerimizden bu konuda duyarlı davranmalarını, çocuklarını Kur'an kurslarına yollamalarını istiyoruz. Bütün öğrenci kardeşlerimizi camilerimize bekliyoruz. Kurs hocalarımız ve imamlarımız, 15 Haziran'dan itibaren kayıtlara başladı. Türkiye genelinde şu anda 86 bin camimiz var, 40 bine yakın da Kur'an kursumuz var. Kurslarımızda herhangi bir sıkıntı yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığımız da cami ve Kuran kurslarımızı yakın takibe aldı. Yeterli gelmeme gibi bir durum yok. Talep olduğu sürece Diyanet İşleri Başkanlığımızca buna cevap verecek şekilde yer tahsis edilecek."

"Ramazanda öğrenci sayısında artış bekliyoruz"

Yaz Kur'an kurslarına geçen yıl 3 milyon 154 bin 68 öğrencinin başvurduğunu ifade eden Kıyak, "Yıldan yıla artış var. Türkiye'deki cami dernek başkanlarımızın, kurslara gelen çocuklara hediyeler alıp teşvik edici çalışmalar yapmalarını istiyorum. Bu konuda çalışmamız da var. Cami derneklerimizi bu konuda uyardık. Hedefimiz 5 milyon. Cenab-ı Allah da inşallah bizleri mahçup etmez. 5 milyondan aşağı düşürmemeye çalışıyoruz" dedi. 

Kıyak, ramazanda bu sayının daha da yükseleceğine inandıklarını belirtti. Kur'an kurslarında bu yıl kız çocuklarına yönelik çalışma olduğunu anımsatan Recep Kıyak, şöyle dedi:

"Kız çocuklarımız bu konuda çok daha duyarlı. Bizim bir de şu sıkıntımız var. Diyelim ki, Ağa Camisi'ne müracaat etmiş 100 çocuk var. 10-15 gün sonra sayılar düşüyor ama biz bunun sürmesini istiyoruz. Çocuklarımız, kurs bitene kadar devam ederlerse her konuda dini eğitimi almış olur ama yarıda bıraktığı zaman çocuk da verimlilik olmuyor. O nedenle velilerimizden mümkün olduğunca yaz kurslarımızın bitimine kadar çocuklarını kurslara teşvik etmelerini istiyoruz."

Camilerde yalnız erkeklere değil, kadınlara yer tahsis edildiğini anlatan Kıyak, bütün camilerde kadınların teravih namazını kılabilecekleri dönüşümlü bir çalışmalarının bulunduğunu da dile getirdi. Bazı camilerde kadınlara yer ayrılmadığını belirten kıyak, bunun içinh derneklerine uyarıda bulunduklarını kaydetti. 

Haber Ara