Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Kundaklanan camiye yardım yağdı

Kanada'nın Toronto kentinde kundaklanan Masjid Al-Salaam Camii'nde meydana gelen 80 bin dolarlık zarar için halktan 110 bin dolar bağış geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 12:21:06

Kundaklanan camiye yardım yağdı

AA'nın haberine göre, Toronto'nun 125 kilometre kuzeyindeki Peterborough bölgesinde 14 Kasım gecesi kundaklanan Masjid Al-Salaam Camii için, Duane Rousselle isimli Kanadalı, 16 Kasım tarihinde internet ortamında bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya dört günde 2 bin 97 kişi katıldı ve toplam 110 bin 536 Kanada Doları (235 bin TL) yardım toplandı. Toplanan yardım, caminin bağlı olduğu Peterborough-Kawartha Müslümanlar Derneği hesabına aktarıldı.

Başkonsolos Şen Kur'an-ı Kerim hediye etti

Öte yandan Masjid Al-Salaam Camii'ni ziyaret eden Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Peterborough-Kawartha Müslümanlar Derneği Başkanı Kenzu Abdella'ya iki adet Kur'an-ı Kerim ve 1000 Kanada Doları tutarında yardım çeki takdim etti. Başkonsolos Şen'in ziyaretinde, Liberal Parti York South-Weston Milletvekili Ahmed Hussen, Pakistan Başkonsolosu Asghar Ali Golo, Fransa'nın Toronto Başkonsolosu Marc Trouyet ve Türk toplumu üyeleri de yer aldı.

Kundaklanan caminin yakınındaki United Church'de Cuma namazı kılan Başkonsolos Erdeniz Şen ve beraberindeki heyet, daha sonra camide incelemelerde bulundu. Daha sonra Peterborough Belediyesini ziyaret eden heyet, Kanada Demokratik Kurumlar Bakanı Maryam Monsef, Ontario Tarım, Gıda ve Kırsal İşler Bakanı Jeff Leal ve Peterborough Belediye Başkanı Darly Bennett görüşerek, Peterborough müslüman toplumuna yönelik desteklerini vurguladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara