Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kumpas davalarında bebeğini düşüren Yüzbaşı’ya 500 lira tazminat

Askeri Casusluk davasında mağdur olan ve bebeğini düşüren Deniz Yüzbaşı Yekdane Ebru Ercüment'in manevi tazminat davası karara bağlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 15:03:12

Kumpas davalarında bebeğini düşüren Yüzbaşı’ya 500 lira tazminat

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre FETÖ'nün Balyoz ve Askeri Casusluk davaları gibi kumpas davalarında mağdur olanlar, Yargıtay'ın onadığı beraat kararlarının ardından maddi ve manevi tazminat davaları açmaya başladı.

1 MİLYON'A KADAR TAZMİNAT TALEPLERİ VAR

Uzun süre hapiste yatanlar mağdurlara 1 milyon TL'ye kadar tazminatlar ödenmeye başlandı. Ancak bazı mağdurlar için verilen tazminat kararları tartışmalara neden oldu.

DENİZ YÜZBAŞI ERCÜMENT

Kumpastan önce denizaltı savunma harbi eğitimi veren Karamürsel Eğitim Merkezi'nin tek kadın subayı Deniz Yüzbaşı Yekdane Ebru Ercüment, dört günlük gözaltı süresinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİĞİ GÜN BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ

Hamile olan Ercüment, örgüt üyeliği ile suçlandığı iddianamenin kabul edildiği gün bebeğini düşürdü. 2012'de 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Ercüment, karar Yargıtay tarafından onanınca oğlu ile yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. 15 ay yurtdışında kalan Ercüment, AYM'nin hak ihlali kararı sonrası yurda döndü.

GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Beraat edince görevine iade edilen ve binbaşı olan Ercüment, Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Eğitim Merkezi'nde komutanlık yapmaya başladı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Ercüment, yaşadığı onca mağduriyetin ardından da görev yaptığı bölgede Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak 750 bin TL maddi 2 milyon TL de manevi tazminat talebinde bulundu.

MAHKEME 500 TL MANEVİ TAZMİNATA HÜKMETTİ

Mahkeme ise talebi sadece kısmen kabul etti ve mağdura sadece 500 TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Ercüment'in avukatı İlhan Nuri Tezel ise İstanbul İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulundu. Müvekkilinin karar onanınca yurtdışına çıktığını ancak uzun yıllar mağdur olduğunu kaydeden Tezel, kararda sadece gözaltı süresinin dikkate alındığını belirtti.

 

Haber Ara