Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Kumluca'da yangın sonrası soğutma çalışmaları

Antalya'nın Kumluca ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından, bölgede ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 09:59:42

Kumluca'da yangın sonrası soğutma çalışmaları

Kumluca'da geçen cuma günü öğle saatlerine Erentepe Mahallesi'nde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını, Belen, Toptaş, Sarıkavak ve Güzören mahallelerinde etkili oldu. Birinci yangının devam ettiği sıralarda pazar günü öğle saatlerinde Adrasan Mahallesi'nde başlayan orman yangını ise mahallenin bir bölümüyle Yeşilköy ve Yazır mahalleleri Olimpos mevkilerini etkiledi.

Dün sabah saatlerine kontrol altına alınan her iki yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları gün boyu havadan ve karadan devam etti. Kara ekipleri de gece boyunca soğutma çalışmalarını sürdürdü. Yangının başladığı andan itibaren yangın bölgelerinde görev alan 500'ün üzerinde görevli ve vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üç öğün yaklaşık bin kişilik yiyecek, içecek ve görevlilerin ihtiyaçlarını karşılayacak lojistik destek sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk yangının çıktığı andan itibaren, bölgede büyükşehir ekipleri olarak koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yangın bölgesinde belediyelerine ait yaklaşık 90 civarında itfaiye ekibinin yanı sıra iş makineleri ve su tankerlerinin görevlendirildiğini anlatan Evran, "Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yangın çıktığı ilk andan itibaren görev alan tüm ekiplerin lojistik desteğini anında sağlamaya başladık. Yangın tamamen söndürülene kadar destek çalışmamız devam edecek." dedi.

Evran ayrıca yangın bölgesinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hasar tespit çalışmalarının yürütüldüğünü, bu çalışmalar kapsamında öncelikle yangında evleri hasar gören vatandaşlara acil barınma desteği sağlayacaklarını bildirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara