Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

Külünk: 'Kuvvetler birliği ilkesinden Türkiye'nin acil olarak başkanlık sistemine geçmesi lazım'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 'Türkiye'nin bütün zorlu dönemleri aşabilmesinin öncelikli şartı istikrarlı bir devlet yönetimi. İçeride istikrarlı bir devlet yönetimi. Bunun için formül, yeni anayasa, sistem değişikliği. Sistem değişikliğinde kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler birliği ilkesinden Türkiye'nin acil olarak başkanlık sistemine geçmesi lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 12:58:26

Külünk: 'Kuvvetler birliği ilkesinden Türkiye'nin acil olarak başkanlık sistemine geçmesi lazım'
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Türkiye'nin bütün zorlu dönemleri aşabilmesinin öncelikli şartı istikrarlı bir devlet yönetimi. İçeride istikrarlı bir devlet yönetimi. Bunun için formül, yeni anayasa, sistem değişikliği. Sistem değişikliğinde kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler birliği ilkesinden Türkiye'nin acil olarak başkanlık sistemine geçmesi lazım" dedi.

AK Partili Külünk AK Parti Grup Toplantısı öncesi konuştu. Külünk, Birinci Dünya Savaşı'nda Kuzey Irak'taki gelişmelerin altını çizerek, "Amaç bizi Musul'dan uzak tutmak. Amaç bizi Musul'dan uzak tutarak, Diyarbakır'ı bizden koparmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Başbakan'ın 'erken seçim yok' demesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu'nun 17 ekim itibariyle filigramlı pusula basmaya başladığının hatırlatılması üzerine Külünk, "Ben Türkiye'de bütün problemleri çözen en önemli gücün millet olduğuna inanan bir adamım. Ben Türkiye'nin bütün problemlerinin, zor eşiklerini aştıran gücün Sayın Erdoğan liderliğindeki bir milletin gücü olduğuna inanan bir insanım" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin Başkanlık sistemine yeşil ışık yaktığı yönündeki bir soruya ise Külünk, şöyle cevap verdi:

"Bölge yeniden şekilleniyor, dünya yeniden yapılanıyor. Dünyada bir güç, kendi dışındaki dünyadaki bütün güçleri yok etmek istiyor. Dünyada küresel sömürüye itiraz edecek bütün güçleri, tasfiye etmek istiyor. Dolayısıyla bu gücün bütün bu operasyonlarının merkezi yeniden Ortadoğu ve Kafkaslar'dır. Bizim coğrafyamızı Balkanlaştırmak istiyorlar. Bundan dolayı Türkiye'nin bütün zorlu dönemleri aşabilmesinin öncelikli şartı istikrarlı bir devlet yönetimi. İçeride istikrarlı bir devlet yönetimi. Bunun için formül, yeni anayasa, sistem değişikliği. Sistem değişikliğinde kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler birliği ilkesinden Türkiye'nin acil olarak başkanlık sistemine geçmesi lazım. Türkiye'de ve bölgede süreç daha da sertleşecek. Sayın Erdoğan liderliğinde bu dönüşümün gerçekleşmesi Türkiye için tarihi eşiktir"

Haber Ara