Dolar

32,5065

Euro

34,5753

Altın

2.492,73

Bist

9.548,09

'Kültür Denizi Mersin' belgeseli izleyiciyle buluştu

'Kültür Denizi Mersin' belgeseli izleyiciyle buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 23:43:50

'Kültür Denizi Mersin' belgeseli izleyiciyle buluştu
Mersin'deki çok renkli kültürel yapıyı anlatmak amacıyla Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi iş birliğinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından çekilen "Kültür Denizi Mersin" belgeseli gösterildi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki gösterim öncesi yaptığı konuşmada, ekmeğini, huzurunu, geleceğini Mersin'de arayan, kente işi, aşı, huzuru ve ailesinin mutlu geleceği için gelmiş herkesin Mersinli olduğunun altını çizdi.

Kentin gerçek zenginliğinin insanları olduğunu vurgulayan Aşut, çok çeşitli kültürlerin Mersin'de uzun yıllardır uyum içinde yaşadığını, farklılıkların ayrışma olarak görülmek yerine ayrı bir güç kattığını söyledi.

Konuşmanın ardından gösterimine geçilen belgeselde, Yörüklerden gayrimüslimlere, Romanlardan Çerkezlere, Kürtlerden Suriyelilere, Alevilerden Giritlilere kadar çok çeşitli kültürlerin 30'a yakın temsilcisi kendi gelenek göreneklerini ve Mersin'de bir arada, barış ve huzur içinde birlikte yaşayabilme kültürünü anlattı.

Gösterimin sonunda belgeselde röportajlarıyla yer alanlara çiçek verildi.

Haber Ara