Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır?

Kulak çınlaması şehir hayatında yaşayanların sıkça karşılaştığı bir durum haline geldi. Kulak çınlaması nedir kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır? Kulak çınlamasının farklıca nedenleri olabilir. Kulak çınlaması tedavisi nasıl olur? Kulak çınlaması şikayeti yaşayanlar KBB doktoruna görünerek rahatsızlıklarının altında yatan nedeni öğrenebilirler. Kulak çınlaması nasıl geçer? Kulak çınlaması ne anlama gelir. İşte tüm soruların yanıtları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 17:28:40

Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır?

Geçmek bilmeyen kulak çınlaması kişilerin hayatını kabusa çevirebilir. Kulak çınlaması neden olur? Kulakçınlamasının sebepleri faklılık gösterebilir. Kualak çınlaması tedavisi nasıl yapılır?

Şehir hayatında yaşayanların sıkça karşılaştığı bir durum haline geldi. Kulak çınlaması nedir kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması tedavisi nasıl yapılır? Kulak çınlamasının farklıca nedenleri olabilir. Kulak çınlaması tedavisi nasıl olur? Kulak çınlaması şikayeti yaşayanlar KBB doktoruna görünerek rahatsızlıklarının altında yatan nedeni öğrenebilirler. Kulak çınlaması nasıl geçer? Kulak çınlaması ne anlama gelir. İşte tüm soruların yanıtları...

KULAK ÇINLAMASI NEDİR?

Tinnitus dış akustik uyaran olmaksızın kulaklarda ya da kafada sesin algılanması şeklinde tanımlanmaktadır. “zil çalması ” anlamına gelen Latince “tinnire” kelimesinden köken almaktadır. Bu ses hasta tarafından çok farklı karakterlerde tarif edilebilir ancak sesin karakteri ne olursa olsun çınlama olarak adlandırılmaktadır. Bir hastalık olmaktan öte bir semptom olarak değerlendirilen tinnitusun bireylerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olmasının yanında bir çok ruhsal soruna zemin hazırladığı düşünülmektedir.

KULAK ÇINLAMASININ NEDENLERİ:

Nedenleri
Kulak çınlaması çok fazla nedene bağlı olarak gelişebilir. İşitme kaybına neden olabilecek her türlü rahatsızlık temel olarak kulak çınlamasına sebep olabileceği gibi, kulakta işitme kaybına neden olmayan sistemik rahatsızlıklar da çınlamanın nedeni olabilir.
Kan eksiklerine bağlı gelişen anemi ve demir eksikliği de kulakta çınlamaya neden olabilir. Yine B12 vitamini eksikliğine veya şeker hastalığına bağlı çınlamalarda görülebilir. Kulak çınlaması kulağa ait sebeplerden dolayı meydana gelebileceği gibi vücutta gelişen diğer rahatsızlıklar sonucunda da kulak çınlamaları yaşanabilir.

Özellikle erişkin dönemde yaşın da artmasıyla birlikte kulakta çınlamaları daha sıklıkla görülebilir ve bu durum her on senede bir artarak devam eder. Mesleği gereği gürültüye veya basınç değişikliklerine maruz kalmak da (asker, pilot veya dalgıç gibi) kulak çınlamasının artmasına neden olabilir.

Bunların yanı sıra, aşağıdaki gibi durumlar da kulak çınlamasının nedenleri arasında sayılmaktadır:
Kulak iltihapları
Tıkaçlar
Kulak zarının delinmesi
Mesleki deformasyon
Şeker
Yüksek tansiyon
Tıkaç kullanma
Beyin bölgesinde tümörler
Stres
Kulak kemiğindeki değişimler
Hormonal değişimler
Meniere hastalığı
Kalp ve damar hastalıkları
Kansızlık
Travma

kulak çınlaması

Haber Ara