Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

'Kudüs'ü hiçbir zaman İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:- 'Yahudilerin, gerek İspanya'dan, gerek Almanya'dan zulüm gördüklerini iddia etmelerine rağmen, bu zulmü Filistin'in sahibi olan, oranın yerlisi olan kardeşlerimize uygulaması anlaşır bir şey değil. Dolayısıyla bunu lanetliyoruz. Kudüs'ü hiçbir zaman İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. Kabul etmeyeceğiz'- 'Amerika'nın sözünü yerine getirmesi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-14 15:10:01

'Kudüs'ü hiçbir zaman İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yahudilerin, gerek İspanya'dan, gerek Almanya'dan zulüm gördüklerini iddia etmelerine rağmen, bu zulmü Filistin'in sahibi olan, oranın yerlisi olan kardeşlerimize uygulaması anlaşır bir şey değil. Dolayısıyla bunu lanetliyoruz. Kudüs'ü hiçbir zaman İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. Kabul etmeyeceğiz." dedi.

Eroğlu, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek, sohbet etti.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısının kabul edilmesine ilişkin bir soru üzerine, Filistin'de büyük bir zulmün söz konusu olduğunu belirtti.

Problemin, İsrail'in yöneticilerinde olduğunu ifade eden Eroğlu, "Yöneticiler, siyonizmin etkisiyle orada zulüm, imha, yok etme şeklinde büyük bir mezalim icra ediyorlar." diye konuştu.

- "BM yeni dönemde mutlaka yeniden bir organize olması lazım"

Eroğlu, Yahudilerin geçmişte İspanya'da büyük zulme uğradığını, onları Osmanlı'nın kurtarıp, Selanik'e yerleştirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hitler Almanya'da bütün ekonomiyi ellerine aldıkları için Yahudileri imha hareketine girişti. Türkiye'ye kaçanları aldık. Bizim milletimiz merhametli davranıyor. Yahudilerin, gerek İspanya'dan, gerek Almanya'dan zulüm gördüklerini iddia etmelerine rağmen, bu zulmü Filistin'in sahibi olan, oranın yerlisi olan kardeşlerimize uygulaması anlaşır bir şey değil. Dolayısıyla bunu lanetliyoruz. Kudüs'ü hiçbir zaman İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. Kabul etmeyeceğiz. Amerika, Birleşmiş Milletler'de hep İsrail'den yana tavır alıyor. Ancak Cumhurbaşkanımız her zaman şunu söylüyor; 'dünya 5'ten büyük.' Dolayısıyla BM yeni dönemde mutlaka yeniden bir organize olması lazım. İnşallah yeni dönemde bunların hepsinin düzeleceğini ümit ediyorum. Tabii bunun için de Türkiye'nin çok güçlü olması lazım. Bütün İslam aleminin ve Türk aleminin birlik beraberlik kardeşliğini pekiştirerek özellikle tek yürek gibi çarpması gerekir."

- "Tarihimizdeki en önemli seçim 24 Haziran seçimidir"

Önümüzdeki seçimlerin Türkiye için çok önemli bir seçim olduğunu anlatan Eroğlu, Türkiye'nin gönül coğrafyasının son kalesi olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, Türkiye'nin büyük hedeflerini gerçekleştireceğine inandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"24 Haziran o bakımdan çok önemli. Ben oy veren herkese sesleniyorum, tarihimizdeki en önemli seçim 24 Haziran seçimidir. Ya geri vites takarak eskiye doğru gideceğiz veya 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Bunun için 24 Haziran'da herkesin mutlaka sandığa gitmesi ve milli iradeden yana ve Cumhur İttifakı'ndan yana tavrını koymasını bekliyoruz."

- "Amerika'nın sözünü yerine getirmesi lazım"

Türk ve ABD'li askeri yetkililerin, Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalmasına yönelik başka bir soru üzerine Eroğlu, bu konuda ABD ile görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Daha önce Mehmetçik'in Fırat Kalkanı Harekatı'nı başarıyla gerçekleştirdiğini anımsatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Batı istemiyordu ama neticede orada terör bağlantılı sözde devlet kurulmasına asla müsaade edemezdik. Daha sonra terör örgütünün faaliyetlerini durdurmak için Zeytin Dalı Harekatı'nı yaptık. Şimdi yaptığımız görüşmelerde Münbiç'ten terör örgütü silahları bırakarak çekilecekti. Bu görüşmelerde devam ediyor. Hükümetimiz, bu konuda da çok kararlı. Cumhurbaşkanımız kararlıdır, milletimiz kararlıdır. Suriye'de Süleyman Şah Türbesi var. Orada toprağımız var. DEAŞ'ın tehdidi döneminde biz onu sınırımıza yakın bir yere çektik. Onun da dikkate alınması gerekir. Amerika'nın sözünü yerine getirmesi lazım. Söz verdi, terör örgütü silahları bırakarak Münbiç'ten çekilmesi lazım."

Haber Ara