Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Küçükali Mahallesi'nde 517 konutun temeli atıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Küçükali Mahallesi'nde başlatılan çalışma için 517 konutun temeli düzenlenen tören ile atıldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 17:32:13

Küçükali Mahallesi'nde 517 konutun temeli atıldı
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Küçükali Mahallesi'nde başlatılan çalışma için 517 konutun temeli düzenlenen tören ile atıldığını söyledi.

Küçükali Mahallesi'ndeki temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Av. Mehmet Özhaseki,önceki Ekonomi Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ,AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti. İstiklal Marşı'nın okunması ve dua sonrası başlayan törende; semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine birçok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç "Bugün aslında ilk etap 13 bloktan oluşan 517 dairenin temelini atıyoruz. 2015 yılı TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir. Şimdiye kadar 4 bin 228 daire inşa ettik. Yine kentsel dönüşümde kullanmak üzere TOKİ'den 268, Bel-Sin'den ise 100 daire satın alarak hak sahiplerine verdik. Küçükali Mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Kentsel dönüşüm projesini uygulayarak modern şehirleşmeyi sağlayabilirsiniz. Belediye olarak yolları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ediyor, çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Küçükali artık eski Küçükali Mahallesi olmayacak. Hayırlı olsun. Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz" dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu, çünkü çalışmanın çok ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi birçok konuyu kapsadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara dondurma ikramında bulunuldu.

Haber Ara