Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Kübalı doktorlar Brezilya’yı terk etti

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro tarafından çok eleştirilen bir karar sonucu, dün yüzlerce Kübalı doktor ülkeyi terk etmek için adadaki charter uçuşları için havaalanındaydı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-23 14:11:04

Kübalı doktorlar Brezilya’yı terk etti

Brezilya'da “Daha Fazla Doktor” programının bir parçası olarak Brezilya'da çalışan Kübalı doktorların ülkelerine geri gönderilmesi kararı sonucunda, 430 kişilik birinci grup ülkeyi terk etti. 12 Aralık'a kadar toplam 8 bin 300 doktorun Küba'ya dönmesi bekleniyor. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, twitterda doktorlara seslenerek evinize hoş geldiniz yorumu yaptı.

Bu ilk geri dönüşler, Küba'nın 2013'ten beri dahil olduğu Pan Amerikan Sağlık Örgütü (PAHO) ile yollarını ayırdığını duyurmasından bir hafta sonra başladı.

Havana halkı, aşırı sağcı cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun kararına ve eleştirilerine tepki verdi. Doktorların varlığı ve beyaz ceketler olarak anılan uygulama, 1959'da Fidel Casto'nun önderliğindeki devrimi takip eden yıllardan beri devam ediyordu. Küba devleti doktorların, Brezilya'da yaptıkları işi için maaşlarının sadece % 30'unu karşılıyordu. İşlerini adada tutuyorlarsa, Bolsonaro bu koşulları bir kölelik olarak yorumladı ve Küba'nın diktatörlüğünü finanse etmeyi reddettiğini açıkladı. Kübalı doktorlar ve sağlık çalışanları 67 ülkeye yayılmış durumda ve bu hizmetler ada için ana gelir kaynağıdır.

Kaynak: Le Figaro, AFP

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara