Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Kuaför Samet Zili saç dökülmelerine karşı uyardı! Samet Zili kimdir?

İngiltere’de yaşayan Türk kuaför Samet Zili saç dökülmesinin nedenlerini açıkladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 14:16:29

Kuaför Samet Zili saç dökülmelerine karşı uyardı! Samet Zili kimdir?

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilir. Ancak uzun süren saç dökülmeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. Ünlü kuaför Samet zili  saç dökülmesi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Saçınızı uzun süre boyunca, fazla gergin şekilde topluyorsanız, saç köklerinde enflamasyona ve hasara yol açarsınız.

'Bu durum da telojen evresini tetikler, saç dökülür. Bunun tıptaki ismi de traksiyon saçkırandır. Sıkı saç toplamak, ekleme saç kullanmak, rasta yaptırmak, Afrika örgüsü yaptırmak bunlara yol açabilir.'  Samet Zili Kimdir?

28 Mart 1988 tarihinde dünyaya gelen Samet Zili'nin; çocukluğu, eğitimi ve kuaförlük mesleğinin ilk yılları İzmir'de geçti. Henüz 13 yaşındayken saç tasarım sektörüne İzmir Alsancak'ta çıraklıktan başladı. Samet Zili: “Bir mesleği öğrenmenin en iyi yolu çıraklıktan geçer, çırak olmayan biri usta olamaz” sözünü kendine ilke edinerek sektörün en alt kademesinden kuaförlüğe başladı. Erken başlayan kuaförlük hayatı lise yıllarında da devam etti. Derslerden sonra, yaz tatillerinde yani her boş vaktinde kendini işine adadı.

Çıraklıktaki yeteneği ve saç tasarımına olan sevgisi Samet Zili'nin kuaförlük sektöründe büyümesini hızlandırdı. İzmir'de; çıraklık eğitim merkezi, kalfalık, ustalık ardından da öğreticilik belgelerini almaya hak kazandı. Kuaförlük okuluna giderek de teorik bilgileri en iyi şekilde öğrendi.

WhatsApp Image 2021-02-05 at 13.55.18

Hem saç tasarımı yapmak hem de kuaförlük sektörüne yeni kişiler yetiştirebilmek en büyük sevincidir. İzmir'de geçen başarılı eğitim ve kuaförlük hayatını modanın ruhu İstanbul'da devam ettirmeye karar verdi. 7 senelik geçmişi ve yeteneği sayesinde Türkiye'de ünlülerin saç tasarımını yapan bir kuaförle çalışmaya başladı. Tarkan, Ajda Pekkan, Bengü, Gülşen, Tümer Metin gibi birçok ünlü isimle tanıştı ve onların saç tasarımlarını yaptı.

Samet Zili'nin ünü yayılmaya başlayınca Dubai Prensesi'nden özel bir teklif aldı ve Dubai'ye yerleşerek özel kuaförlük hizmeti vermeye başladı. 3 sene Dubai'de yaşadıktan sonra kariyer hayatına Modanın doğduğu ve başkenti olan Londra'ya yerleşti. Yaşamını halen Londra'da sürdürmektedir.

Yılın belirli dönemlerinde; Berlin, Paris, Dubai ve İstanbul'a giderek bu şehirlerde uluslararası hizmet vermektedir.

Samet Zili, Dubai'de RobertoCavalli gibi dünyaca ünlü bir modacının defilesinde saç tasarımı yapmıştır. Ayrıca; İstanbul FashionWeek, Paris FashionWeek ve Londra FashionWeek'e katılan ünlü modellerine de saç tasarım hizmeti vermektedir.

Samet Zili'nin en büyük hayali, Los Angeles'ta saç tasarım salonu ve akademi okulu açarak dünyanın dört bir yanından kuaförlere eğitim vermektir.

13 yaşında İzmir'de başlayan hayat hikâyesindeki başarının sırrı; en alt kademeden yani çıraklıktan başlaması, adım adım ilerlemesi ve en önemlisi yaptığı işi severek, aşkla, heyecanla yapmasıdır.

Samet Zili, sanki Dünya'ya saç tasarımı yapmak için gönderildiğini düşünüp güne her başladığında, nasıl daha başarılı olabilirim? Sorusunu kendine soran ve yaptığı hatalardan ders çıkarak ilerlemeyi ilke edinmiş bir insandır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara