Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Kriz sonrası Katar'a sürpriz ziyaret!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan 'diplomatik' kriz devam ederken Umman Sultanlığı'ndan Katar'a sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 09:55:04

Kriz sonrası Katar'a sürpriz ziyaret!

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın, Katar'da mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi. Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan "diplomatik" kriz devam ederken Umman Sultanlığı'ndan Katar'a sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

Katar Haber Ajansı QNA'ya göre, iki ülke dışişleri bakanlarının başkent Doha'da gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile bunları güçlendirme yolları ele alındı. Abdullah'ın Katar ziyareti, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Danışmanı ve Mekke Emiri Halid bin Faysal bin Abdulaziz'in Kuveyt ziyaretiyle eş zamanlı gerçekleşti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Özel Kalem Müdürü Hamid Ebutalibi, diyalog çağrısında bulunurken, ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan'ı ziyareti sırasındaki Kral Selman ile yaptığı kılıç dansına işaret ederek, “Olanlar, kılıç dansının ilk neticeleridir” iddiasında bulundu.

ELLERİ KÜREDE POZ VERMİŞLERDİ

ABD Başkanı Trump, Suudi Kralı Selman ve Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi, 21 Mayıs'ta Riyad'da, Uluslararası Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi'nin açılışında “dünya küre”ye ellerini koymuştu.

ERDOĞAN'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Katar krizinin aşılması için devreye girdi. Erdoğan'ın konuyla ilgili ilk olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aradığı bildirildi. Erdoğan Putin'in yanı sıra, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Şeyh Sabah El Ahmed Al Sani, Kuveyt Emiri El Sabah ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile de telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu tatsızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için Sayın Cumhurbaşkanımız diplomatik temaslara başlamışlardır” dedi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, “Türkiye olarak bu sorunun çözülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Asıl olan diplomasi kanallarının açık tutulmasıdır” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Hepimizi üzen bir gelişme” değerlendirmesinde bulundu.

KATAR'DA 88 TÜRK ASKERİ

Öte yandan Katar'da Türkiye ile Katar silahlı kuvvetlerinin ortak kurduğu üssün ise şu aşamada kapatılmasının söz konusu olmadığı öğrenildi. Üst düzey bir kaynak, “Üste 88 personelimiz var. Şu ana kadar siyasi iradeden askerlerin geri çekilmesi konusunda gelmiş bir talimat yok” dedi.

 

Haber Ara