Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Kremlin: Türkiye çok büyük ve nüfuzlu bölgesel güç

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin çok büyük ve nüfuzlu bölgesel güç olduğunu vurguladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-04 18:24:58

Kremlin: Türkiye çok büyük ve nüfuzlu bölgesel güç

Sputnik'te yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus resmi televizyonu canlı yayın programında Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğanın Soçi'de yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Peskov şu ifadeleri kullandı: “Rusya uluslararası normlar çerçevesinde Suriye'de askeri operasyon gerçekleştiren tek ülke. Rusya'yı Suriye'nin meşru iktidarı oraya davet etti. Burada şunun da altını çizerek söylememiz lazım: Türkiye çok büyük ve nüfuzlu bölgesel güç. Tabii ki Türkiye'nin Suriye konusunda kendi çıkarları var. Erdoğan'ın görüşmelerde dediği gibi Türkiye bir kaç milyon Suriyeli mülteciyi kendi topraklarında barındırıyor. Tabii ki bu herhangi bir ülke için bir yük. Hem mali hem de sosyal güvenlik anlamında da bir yük olmakta.”

'TÜRKÇE BİLİYORUM, İKİLİ GELİŞMELERİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUM'

Muhabirin “Türkçe iyi biliyorsunuz. Dikkatimi çekti, hatta kulaklık da takmadınız” sorusu üzerine Peskov, “Evet Türkçe biliyorum. Bir zamanlar Türkiye'yi daha fazla biliyordum. Bugün ise o kadar fazla değil. Fakat ikili gelişmeleri dikkatle takip ediyorum” diye yanıt verdi.

 

Haber Ara