Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Kremlin: Putin ve Erdoğan, ‘İdlib’ konusunda anlaştı!

Kremlin, Putin ve Türk mevkidaşı Erdoğan’ın dün günü yaptıkları telefon görüşmesinde İdlib meselesine ilişkin “bölgedeki olası terörizm tehdidini ortadan kaldırmak için ortak çabaları kuvvetlendirme” konusunda anlaştıklarını bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-24 10:54:45

Kremlin: Putin ve Erdoğan, ‘İdlib’ konusunda anlaştı!

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü yaptıkları telefon görüşmesinde İdlib meselesine ilişkin “bölgedeki olası terörizm tehdidini ortadan kaldırmak için ortak çabaları kuvvetlendirme” konusunda anlaştıklarını bildirdi.

AFP'nin aktardığı açıklamaya göre Moskova tarafından desteklenen Şam rejimi, radikal unsurlara ve karşıt gruplara yönelik saldırılar düzenleyecek.

AFP, Kremlin'den aktardığı haberde ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla 16 Eylül'de üç liderin bir araya geleceğini bildirdi.

Türkiye, Suriye rejiminin İdlib'teki ateşkes ihlallerinin ve saldırıların ciddi bir insani krize yol açtığını” söylüyor. Aynı zamanda bu saldırıların Suriye'deki çatışmayı kontrol altına alma çabalarına da zarar verdiğini vurguluyor.

Suriye ve Rusya kuvvetleri, karşıt grupların önemli bir sığınağı olan İdlib'de 4 aydır bombalı saldırılar gerçekleştiriyor. 

Suriye rejim ordusunun Hama ve İdlib arasındaki ülkenin kuzeybatı bölgesinde karşıt gruplara yönelik devam eden savaşta ilerleme kaydettiği belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, salı günü, karşıt gruplar ile Heyetu Tahriru'ş Şam ve diğer grupların İdlib'in güneyindeki stratejik Han Şeyhun'dan ve Türkiye'nin bölgedeki en büyük gözlem noktası olan Hama'dan salı gününü çarşambaya bağlayan gece, rejim kuvvetlerinin ateşi altında çekildiğini bildirdi.

Ankara salı günü kendisine ait bir konvoyun Han Şeyhun'un güneyindeki Türk gözlem noktasına giderken hava saldırısına uğradığını duyurmasının ardından Şam'ı “ateşle oynamaması” konusunda uyardı. Rusya ise saldırıdan provokasyon yapmak isteyen bölgedeki grupları suçladı.

 

Haber Ara